Ispisana je povijest sesvetskog rukometa, pehar je u Sesvetama!

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 30.5.2022. 10:43:12
Ispisana je povijest sesvetskog rukometa, pehar je u Sesvetama!

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U trećoj utakmici doigravanja za Europu, Sesvete su ponovo  dramatičnoj utakmici pobijedile Goricu s 28:25 (14:18) i osvojile treće mjesto prvenstva koje vodi na europska natjecanja.



Ponovilo se po tko zna koji puta ove sezone. Gorica kao vrlo kvalitetna momčad u čemu je vrlo izjednačena sa Sesvetama, povela je i vodila cijelo prvo poluvrijeme uglavnom s +5 pogodaka. Na odmor se otišlo s 14:18 za goste. 


U nastavku slična slika, s time što je domaći polako bude, stežu obruč, igraju puno čvršće u obrani, što dovodi do toga da olakšavaju posao jajnom Filipu Periću koji je u drugom poluvremenu činio čuda na golu čime je značajno pomogao momčadi u pobijedi. Vodstvo Gorice konačno je slomljeno desetak minuta prije kraja utakmice od kada domaći sastav preuzima preuzima vodstvo i više ga ne ispušta za najveći rezultat sesvetskog rukometa, osvajanje trećeg mjesta u prvenstvu i druge godine za redom pravo nastupa u europskim natjecanjima. Također, drugu godinu za redom rukometaši Sesveta igrali su završnicu Hrvatskog rukometnog kupa.


Veliki pehar Hrvatskog rukometnog saveza kapetanu momčadi Mislavu Šukeru uručio je tajnik HRS-a Damir Poljak, te svim igračima i stručnom vodstvu kluba uručio brončane medalje Hrvatskog rukometnog saveza.


Ispisana je povijest sesvetskog rukometa, od ovoga trenutno se više ne može, no tko zna što nosi budućnost.


Najefikasniji u domaćim redovima ponovo je bio Ivan Dumenčić sa 6 postignutih pogodaka, Krešić i Gavrić postigli su po 5, a Filip Perić je upisao 8 obrana i to najviše u drugom poluvremenu, baš kad je to bilo i najpotrebnije.

Čestitke svima u klubu!

Na kraju treba čestitati i fantastičnim sesvetskim navijačima koji su sinoć na prepunim tribinama od početka do kraja bili vrlo bučni, strastveno navijali i dali veliki vjetar u leđa našim momcima.


Izjave:

Silvio Ivandija, trener MRK Sesvete 

Da, bilo je dramatično, no očito smo mi malo bolje pripremljeni od Gorice, no to ne umanjuje kvalitetu Gorice koja je u svakoj utakmici pružila fenomenalan otpor i čestitam im na ovim izvedbama. Isto tako od srca čestitam svojoj cijeloj ekipi, stožeru i predsjedništvu kluba, jer napravili smo maksimum ove sezone što smo mogli. Dobili smo u jednoj službenoj utakmici Nexe, osvojili smo treće mjesto, igrali smo završnicu kupa i mislim da je trenutno više od ovoga nemoguće, možemo samo ponoviti ovaj rezultat. 

Da, sada ćemo malo proslaviti, malo nek se dečki opuste i provesele. Nekima kreću reprezentativne obaveze, ovim mlađima, a ostali kreću na zasluženi odmor.


Filip Perić, vratar MRK Sesvete

Da, bila je vrlo zahtjevna utakmica kao i sve do sada s Goricom. Danas je ta pobjeda pripala nama, u drugom poluvremenu smo odigrali stvarno fantastičnu obranu što je meni puno olakšalo posao, a ova dva gola... Mislim to je čista sreća da nam se dogodi da osvojimo loptu dok oni imaju prazan gol i danas se dogodilo da postignem oba gola. I sada ide slavlje, ovo je prvi put u povijesti kluba da smo osvojili treće mjesto i sad možemo na zasluženi odmor i na zasluženo slavlje. I da se vratim na utakmicu, još jednom u drugom poluvremenu presudilo je to što smo nakon par dobrih obrana krenuli igrati jednu fizički čvrstu obranu što je dovelo do preokreta rezultata.


Sesvete: Filip Perić (8) i 2 pogotka, Stipe Purić (2); Aleksandar ČAprić, Darko Krndelj 4 (1), Josip Topić, Leon Strbad, Ivan Dumenčić 6 (4), Danijel Papić 1, Krešimir Krešić 5, Zlatko Raužan, Mislav Šuker, Davor Gavrić 5, Fran Zovak, David Štrković, Patrik Hršak 2 i Nikola Finek 2

Trener: Silvio Ivandija




Vezane vijesti
Ažurirano: 17.4.2024. 9:04:48

Create Account