Kadeti Sesveta postali prvaci Hrvatske, u finalu pobijedili PPD Zagreb 29:27

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 30.5.2023. 10:19:56
Kadeti Sesveta postali prvaci Hrvatske, u finalu pobijedili PPD Zagreb 29:27

Foto: Facebook/MRK Sesvete

U Završnici hrvatskog rukometnog prvenstva za mlađe naraštaje do 17 godina, Sesvete su u finalnoj utakmici pobijedili PPD Zagreb s 29:27 (14:14).



Vrlo zanimljivo i dramatično finale odigrali su mladi rukometaši Sesveta i Zagreba na završnici prvenstva u Poreču.

PPD Zagreb je, piše u objavi na portalu HRS-a,  bolje otvorio susret i već nakon pet minuta igre vodio 5:2. Sesvetska klupa zatražila je minutu predaha jer njihova kola ozbiljno su krenula niz brdo. I to se jako brzo isplatilo. Pomalo nevjerojatnim nizom od 5 pogodaka za redom mladi Sesvećani su od zaostatka 6:2 došli do prednosti 6:7.


Nakon toga reagirala je klupa PPD-a. I oni su uzeli minutu predaha. I čini se uspjeli smiriti momčad te je vratiti na prave staze. Kako to obično biva kod mladih rukometaša, sada je Zagreb napravio seriju od četiri pogotka za redom i poveo 10:7.


Borba prsa u prsa nastavila se do kraja prvoga poluvremena. Nitko nije uzmaknuo ni milimetar. Na kraju su na predah otišli potpuno izjednačeni 14:14.


Napeto je bilo i u nastavku susreta, vodstvo je prelazilo s jedne na drugu stranu, ali niti jedna momčad nije posustajala. Imao je PPD Zagreb u 40. minuti i plus tri (21:24), za ovu utakmicu ogromnu prednost, ali mladi Sesvećani nisu se predavali. Već dvije minute kasnije uspjeli su izjednačiti (24:24), a u 46. minuti i povesti dva razlike. PPD-ovcima su se u vrlo kratkom vremenu ozlijedila dva igrača, možda je i pala malo koncentracija te više nisu uspjeli vratiti rezultatu u svoju korist te pobjeda i trofej odlaze u Sesvete. Sve u svemu, fantastična utakmica vrijedna finala i prava promocija hrvatskog rukometa i mlađih kategorija.


Najefikasniji u redovima Sesveta bili su Josip Tomić i Luka Horvat s po 8 pogodaka. Najkorisnijim igračem završnice prvenstva proglašen je upravo naš Josip Tomić.  Čestitke sesvetskim mladim nadama na čelu s njihovim trenerom Josipom Cvetkovićem.


Vezane vijesti
Ažurirano: 17.4.2024. 9:04:48

Create Account