Lucija Bešen nastavlja karijeru u Lokomotivi

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 30.1.2020. 17:53:50
Lucija Bešen nastavlja karijeru u Lokomotivi

Foto: Sesvete danas, arhiva

Vratarka RK Sesvete Agroroproteinka, Lucija Bešen, jedna od najboljih u Prvoj hrvatskoj rukometnoj ligi za žene odlazi u Lokomotivu.



Točnije, Lucija je već otišla i već narednog kola bit će u postavi Lokomotive, nakon što ju je napustila Tea Piljević koja je otišla u inozemstvo. Obje se dobro poznaju, standardne su reprezentativne vratarke. 


Lucija je još u subotu branila za svoj dojučerašnji klub u kojem je i ponikla. Ona je dijete Sesveta, od praktično osnovne škole je u klubu i sve što je do sad naučila, naučila je tu. No, dakako da pravi sportaši žele uvijek više i bolje, pa je tako Lucija iskoristila poziv Lokomotove i krenula u jači klub koji uz hrvatsku ligu, igra i europske susrete, a što u Sesvetama ne bi mogla. 


Naime, kako nam je rekao tajnik kluba, Mato Vidović, sesvetski ženski rukometni klub ne može igrati europske susrete iako bi to svojom igrom i kvalitetom igračica itekako trebao zaslužiti.


  "Na žalost, najveći razlog je nedostatak novca. Četiri prvoplasirane ekipe u našoj ligi dužne su igrati u određenim europskim natjecanjima, ovisno o poziciji koju osvoje u nacionalnom prvenstvu, a ako odustanu od natjecanja kazna je 25 tisuća eura. Ako bismo mi dobili takvu kaznu to bi moglo značiti propast i zatvaranje kluba, a što se ne smije dozvoliti, zato, iako priznajem da to nije sportski niti fer prema našim igračicama, ali nemamo druge, negoli stati kod petog mjesta i pustiti druge naprijed", govori nam Vidović dodajući kako je zadovoljan i sadašnjom situacijom sa sponzorima, jer Agroproteinka i Končar svojim sponzorstvom omogućavaju klubu biti stalno u vrhu prvenstva, no oni ne mogu financirati vrlo skupa europska natjecanja.


Lucija Bešen je otišla u Lokomotivu uz odštetu kubu od 40 tisuća kuna.Kako doznajemo od tajnika Vidovića, njoj krajem sezone istječe ugovor kad će biti slobodna, pa bi i tad otišla bez ikakve odštete, zato su je sad pustili, jer shvaćaju i njenu želju za napretkom. Doduše, doznali smo da bi njena tržišna cijena trebala biti i nešto veća, no čini se da Lokomotiva puno tu ne pita, nego ponudi uzmi ili ostavi. 


Ipak gubitak za klub bit će i financijski, jer temeljem Lucijinog mjesta u reprezentaciji klub dobiva određeni broj bodova odnosno novaca,a sad ostaje i bez toga. 


Mjesto Lucije zauzet će njena dosadašnja prva zamjena Petra Lovrenčević, a kako će se snaći vidjet će se već ove subote kad RK Sesvete u gimnazijskoj sportskoj dvorani dočekuje ekipu Umaga. Utakmica se igra od 17,30.


Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 9:06:51

Create Account