MRK Sesvete nastavlja svoj europski san, pobijedili Besu i u gostima

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 12.12.2022. 10:24:27
MRK Sesvete nastavlja svoj europski san,  pobijedili Besu i u gostima

Foto: Sesvete danas, arhivska fotografija

Rukometaši Sesveta pobijedili su kosovskog prvaka KH Besa Famgas i u uzvratnom susretu 3. kola EHF Europskog kupa 27:28. 



Nakon što su prethodnu nedjelju u Jelkovcu pobijedili kosovskog prvaka s 31:23, te s lijepom zalihom krenuli na uzvratni susret, Sesvećani su pobijedili i u gostima


Sesvete su od početka susreta zaigrale maksimalno pametno i odgovorno. Ni jednog trenutka nisu dopustile da se domaćin razmaše i stvori ozbiljniju razlike. Dapače. Oni su na početku susreta poveli 4:7 i na taj način poslali jasnu poruku domaćinu. Premda su domaći stalno prijetili i imali dva izjednačenja u završnici prvoga dijela, Sesvete nisu popustile i na predah su odnijeli plus dva (11:13).


Na gotovo isti način igralo se u drugom poluvremenu. Prednost je stalno bila na strani hrvatskog kluba. Osim do izjednačenja, a njih je bilo čak osam, ništa više kosovski rukometaši nisu mogli napraviti. Samo jedno vodstvo imala je domaća ekipa (26:25). Bilo je to u 59. minuti. Ali, Sesvećani im nisu dali ni tu mogućnost da se raduju pobjedi. Do kraja su uspjeli postići još dva pogotka i slaviti 27:28.


Najbolji u domaćim redovima bio je Španjolac Victor Alonso Garcia sa sedam pogodaka. Sesvetski vratari imali su 11 obrana: Filip Perić 10, a Stipe Purić 1. Sedam pogodaka postigao je Patrik Hršak, a šest Davor Gavrić. 


Sesvete: Filip Perić 10 obrana, Stipe Purić 1 obrana; Aleksandar Čaprić 2, Darko Krndelj 2, Josip Topić 1, Nikola Jelovčić, Zlatko Raužan, Ivan Dumenić 5 (4), Patrik Hršak 7, Mislav Šuker, Mario Zakić 1, Davor Gavrić 6, Fran Zovak 1, David Štrković 1, Nikola Finek 2 i Leon Lukačec

Trener: Silvio Ivandija


Vezane vijesti
Ažurirano: 14.4.2024. 8:36:47

Create Account