MRK Sesvete u Ligi za prvaka - očekivano pobijeđen Dubrovnik

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 28.11.2021. 17:21:54
 MRK Sesvete u Ligi za prvaka - očekivano pobijeđen Dubrovnik

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U unaprijed odigranoj utakmici 13. kola Paket 24 Premijer lige, Sesvete su u nedjelju popodne pobijedile Dubrovnik s impresivnih 40:14 (18:9).



Znalo se unaprijed da su ovog trenutka Sesvete dvije klase iznad Dubrovnika, što radi vlastitih kvaliteta, što zbog iznimnih problema dubrovačkog kluba, koji je na utakmicu doveo samo 12 igrača među kojima i nekoliko juniora. No, to nije naša briga. 


Gosti su se dobro još držali do otprilike polovice prvog poluvremena kad su zaostajali tek dva - tri gola razlike, no, onda je proradio sesvetski napad kao posljedica čvrste i sigurne  obrane i napravljena serija 7:0, čime su rukometaši Sesveta dali do znanja da nije moguće nikakvo iznenađenje, čak niti dramatika. Na odmor se otišlo s 18:9, a u drugome poluvremenu Sesvećani su napravili 22:5 za konačnih 40:15.


Trener Ivandija u igru nije uopće uvodio Dumenčića i Šukera, a Vusić je kratko zaigrao tek u drugom poluvremenu samo da se malo rastrči  i pri tom postigne pogodak. 


Također, po prvi puta utakmicu Premijer lige je na parketu osjetio mladi sedamnaestogodišnji Aleksandar Čaprić koji je pokazao da je ozbiljan potencijal, te da se na njega u skoroj budućnosti može itekako računati.


Igrač utakmice ovaj put je bio Danjel Papić koji je sa 7 pogodaka iz 7 pokušaja bio najbolji strijelac. Šest pogodaka pridodao je Darko Krndelj, a po 5 Eugen Josip Žaja i Leon Strbad. Svakako treba pohvaliti i naše golmane, Filip Perić je imao 55%, a Stipe Purić 50% obrana što je u rukometu vrlo visok postotak.


Izjave:


Silvio Ivandija, trener MRK Sesvete


Dubrovnik nije više ekipa od početka sezone, vidi se da je izgubila energiju zbog nekih svojih problema, ali to je nama nebitno. Ja bih čestitao svojim momcima što su odmah nakon Zagreba i Nexea ušli u Ligu za prvaka s ovom utakmicom i to je ono što nas veseli. Evo već drugu godinu za redom igramo Ligu za prvaka i sigurno je da ćemo sad s malo manje pritiska igrati i očekujem da će ovi dečki napredovati iz utakmice u utakmicu sve bolje igrati i da će biti sve bolji i bolji.


Danijel Papić najbolji strijelac MRK Sesvete


Pa tako je nekako došlo u ovoj utakmici, uvijek je netko najbolji strijelac. Mislim da nam se trud isplatio, ušli smo u Ligu za prvaka. Ako je itko zaslužio onda smo to mi, jer smo cijelu smo ovu sezonu imali na svim pozicijama problema s ozljedama igrača i uvijek smo se krpali. Niti jednu utakmicu nismo do sad bili kompletni, no trud nam se isplatio, radili smo svi zajedno kao ekipa, imali smo jučer tešku utakmicu, osvojili bodove zasluženo i danas smo ušli ozbiljno i priveli smo utakmicu lagano kraju. Malo ćemo sad proslaviti i onda krećemo dalje s pripremama za nastavak sezone.


Sesvete: Filip Perić 6/11, Stipe Purić 9/18;aleksandar Čaprić 2, Darko Krndelj 6 (1), Josip Topić 2, Zlatko Raužan 1, Eugen Josip Žaja 5, Danijel Papić 7, Leon Strbad 5 (1),  Ivan Dumenčić, Daniel Vusić 1, Mislav Šuker, Krešimir Krešić 2, Davor Gavrić 4, David Štrković 5 i NIkola Finek


Trener: Silvio Ivandija




Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 8:00:50

Create Account