MRK Sesvete uvjerljivo nadvladao Bjelovar

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 24.10.2021. 10:52:26
MRK Sesvete uvjerljivo nadvladao Bjelovar

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U 7. kolu Paket 24 Premijer lige Sesvete su u svojoj dvorani uvjerljivo savladale Bjelovar s 26:20 (15:10).



Uvjerljiva pobjeda rukometaša Sesveta u subotu navečer u sportskoj dvorani Jelkovec. Protivnici su uspjeli povesti samo jednom u 7. minuti 3:2 i to je bilo sve. 


Respektirali su uoči utakmice domaći rukometaši protivnike koji su jaka momčad i smatralo se jednim od najvećih suparnika Sesveta u ligi osim naravno nedostižnih Našičana. Ipak, čvrstom obranom, koncentracijom u napadu i velikim angažmanom slomili su Bjelovarčane daleko prije kraja utakmice, te se učvrstili na drugom mjestu poretka. 


Prvo ime Sesveta ponovo je bio Ivan Dumenčić sa 6 pogodaka, ali i organizacijom igre. Po 5 pogodaka postigli su Leon Strbad i Krešimir Krešić. Svakako treba izdvojiti  golmana Stipu Purića koji je s 8 obrana dostigao za rukometne golmane fantastični postotak 57% obrana, te obeshrabrio protivničke napadače.


Evo izjava:


Silvio Ivandija trener MRK Sesvete


Po rezultatu izgleda da je bilo lakše nego li ustvari je s obzirom na neke naše probleme unutar ekipe, a evo na ovoj utakmici ozlijedio nam se Danijel Vusić, srećom nije šuterska ruka, Šuker vuče ozljedu lista...

Pribojavali smo se ove utakmice, jer je Bjelovar odigrao odlično prethodnu utakmicu, ali mogu slobodno čestitati svojim dečkima na današnjoj izvedbi obrane koja je bila u zadnjih godinu dana vjerojatno naša najbolja obrambena utakmica. Svoj je obol još dodao u drugom poluvremenu i Stipe Purić na golu i  u takvim okolnostima je naša ekipa teško pobjediva.



Davor Gavrić, igrač MRK Sesvete


Bjelovar je ekipa koja kao i mi ima široku klupu, na svakoj poziciji imaju po dva igrača, pa nismo očekivali da ćemo ovako proći. Došli smo od prvog do zadnjeg igrača maksimalno motivirani, igrali smo gusto, čvrsto i uvjerljivo. Golmani su nam bili dobri, a kad je tak dobra obrana njima je lakše. Uspjeli smo BJelovar zadržati na 20 postignutih golova što nismo očekivali, a u napadu klasika. Duma (Ivan Dumenić) je opet svoje odigrao, mi smo ga podržali i to je bilo to.


Josip Pećina trener RK Bjelovar


Najprije čestitke Sesvetama na dobroj utakmici. S naše strane nisam nimalo zadovoljan izvedbom. Mislim da je to moglo i moralo puno bolje. Imam dojam da smo pali bez ispaljenog metka. Nisam zadovoljan dozom borbenosti, previše promašenih zicera, previše izgubljenih lopti, a tako se protiv puno lošije ekipe ne može dobiti utakmica a kamoli protiv Sesveta.


Josip Repušić, igrač RK Bjelovar


Bila je to jedna jako čudna utakmica. Sesvete su igrale dobru obranu, mi ono što smo trebali zabiti nismo zabili, zicere smo puno fulali, nismo hvatali odbijance i to je to. Po meni su najviše presudili ti ziceri i odbijanci, a i naša je obrana trebala biti čvršća. Golman nam je dobro branio, a mi mu nismo znali vratiti u napadu i to je to.


Sesvete: Filip Perić (3), Stipe Purić (8); Darko Krndelj, Josip Topić 2, Zlatko Raužan, Eugen Josip Žaja, Ivan Čulo, Leon Strbad 5, Ivan Dumenčić 6 (4), Danijel Vusić 1, Krešimir Krešić 5, Davor Gavrić 1, Ivan Marić, David Štrković i Nikola Finek 1

Trener: Silvio Ivandija





Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 8:00:50

Create Account