Najmlađa ekipa lige RK Sesvete izgubila u drugom poluvremenu u Pločama kod Dalmatinke

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 26.2.2023. 10:35:42
Najmlađa ekipa lige RK Sesvete izgubila  u drugom poluvremenu u Pločama kod Dalmatinke

Foto: Borko Samec, Sesvete danas, arhivska fotografija

Odigrani su susreti 16. kola 1. HRL-a za žene, u Pločama Dalmatinka - Sesvete Agroproteinka 31:21 (13:12).



Najmlađa ekipa lige, rukometašice Sesveta Agroproteinka, uzrastom većinom kadetkinje i juniorke dobro su se držale u pločama. Prvo poluvrijeme bile su ravnopravne vrlo dobroj ekipi Dalmatinke, te su povremeno čak i vodile s pogotkom prednosti ili bile izjednačene, odnosno uglavnom s tek pogotkom minusa  da bi se na odmor otišlo upravo s minimalnim zaostatkom za Pločankama, 13:12.


U nastavku sasvim druga priča. Nakon što su u 38. minuti bile na samo pogodak zaostatka potpuno su popustile, nanizale pregršt promašenih zicera, domaće su nanizale 4 pogotka za redom i definitivno su posustale u lovljenju rezultata. Umor je svladao naše, ponavljamo, vrlo mlade djevojke, što su iskusne Dalmatinke iskoristile i u posljednjih sedam minuta,  sa sedam pogodaka, uz samo jedan primljeni, ostvarila uvjerljivu pobjedu. 

U redovima Sesveta prvo ime bila je Lucija Krezo s 9 pogodaka.

RK Sesvete Agroproteinka i dalje je u teškoj situaciji na 11 mjestu s 8 bodova, a još su tri ekipe iza njih.  Doduše dvije najslabije Umag i Trogir s po tek 2 boda najveći su kandidati za ispadanje iz lige, međutim, na to se Sesvete ne trebaju oslanjati, nego marljivo raditi, skupljati iskustvo i bodove, tamo gdje se može. A mogu li protiv ekipe iz vrha, Splita 2010 vidjet će se 11. ožujka u gimnazijskoj sportskoj dvorani u Sesvetama.


Sesvete Agroproteinka: Veronika Mamić, Lucija Rezo (1), Lea Zetović (4); Tina Würth, Magali Lujić 5, Mihaela Bešen 2, Petra Krezo, Magdalena Janković Miloš 3, Lucija Krezo 9(6), Anamaria Puđa, Nika Gavrilović, Lara Zovko 1), Ana-Marija Bikić 1, Sara Jukić i Lana Jurina 

Trener: Miran Ognjenović 




Vezane vijesti
Ažurirano: 17.3.2024. 11:33:29

Create Account