Nakon mnogo godina prvoligaškog statusa stigao je kraj: Poraz Sesveta od Bjelovara za oproštaj od lige

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 13.5.2024. 12:49:03
Nakon mnogo godina prvoligaškog statusa stigao je kraj: Poraz Sesveta od Bjelovara za oproštaj od lige

Foto: Borko Samec/Sesvete danas, arhivska fotografija

U posljednjem 26. kolu 1. hrvatske rukometne lige u Bjelovaru, Bjelovar - Sesvete Agroproteinka 38:30 (20:11).
U posljednjem kolu prvenstva rukometašice Sesveta desetkovane ozljedama s podosta mlađih igračica u sastavu što nije baš optimalno dobro za uigranost ekipe, morale su osvojiti kod favoriziranih protivnica oba boda uz uvjet da Zamet izgubi od vrlo jakog Zrinskog, kako bi sačuvale svoj prvoligaški status. Ništa od toga nije se ostvarilo. Bjelovar se nije mnogo obazirao na status Sesveta, te su početka susreta krenule punom snagom, kao da se one bore za “goli ligaški život“. Gošće su odgovorile istom mjerom pa je prva četvrtina bila gotovo potpuno ravnopravna. Onda stiže prva velika serija domaćeg sastava od šest pogodaka u nizu, i prvo poluvrijeme bilo je riješeno. Bjelovar je do isteka 30. minute stvorio čak devet pogodaka prednosti (20:11). 


Sesvete su naravno, u nastavku morale maksimalno riskirati. No, domaće rukometašice su ostale čvrste. Nisu praktički posustale ni jednog trenutka i na kraju su slavile s golemih osam razlike  (38:30). Kod gošći najefikasnije bile su  Lucija Krezo i Bernarda Čalušić s po sedam pogodaka, dok je 6 postigla   Lana Jurina.


Ovime je, na žalost, nakon dugog niza godina prvoligaškog statusa, pa čak i godina u kojima su Sesvete konkurirale za vrh odmah nakon najjače naše dvije profesionalne ekipe Podravke i Lokomotive, došao tome kraj i Sesvete su ispale u niži rang. 


Sesvete: Veronika Mamić (7), Lucija Rezo (2), Lea Krznar (2); Tina Würth 3, Ana Pehar, Klara Petrašević, Petra Krezo , Magdalena Janković Miloš, Lucija Krezo 7(2), Ana-Marija Bikić 5, Lana Jurina 6(2), Katja Hunjadi 2, Antonela Abaza, Lorena Križan , Bernarda Čalušić 7

Trener: Nikola Škorić 

Vezane vijesti
Ažurirano: 10.6.2024. 13:52:00

Create Account