Norvežani su ipak bili prejaki, prošlogodišnji pobjednik kupa, Naerbo u Jelkovcu pobijedio Sesvete

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 20.3.2023. 9:20:26
Norvežani su ipak bili prejaki, prošlogodišnji pobjednik kupa, Naerbo u Jelkovcu pobijedio Sesvete

Foto: Borko Samec, Sesvete danas

Rukometaši Sesveta poraženi su u prvom susretu četvrtfinala EHF Europskog kupa od branitelja naslova, norveškog sastava Naerbo IL 20:26 (9:10).



Rukometaši Sesveta doživjeli su sinoć u sportskoj dvorani Jelkovec prvi ovosezonski europski poraz od sjajne norveške momčadi Naerbo inače prošlogodišnjeg osvajača ovog kupa. Ova fantastična momčad koja ove godine još nije doživjela poraz niti u nacionalnom niti u europskom natjecanju opravdala je ulogu favorita, ali i domaći igrači pružili su veliki otpor. Naravno igrajući protiv do sada najjačeg protivnika u europskom natjecanju počinili su mnogo tehničkih pogrešaka i upropastili nekoliko zicera, ali dobili su nešto mnogo vrijednije, vrlo teškog protivnika i igrali izuzetno tešku utakmicu, a to je ono što im nedostaje u skupljanju iskustva. 


U početku Sesvećani su solidno i parirali domaćinu, Perić je vrlo dobro branio na golu, imao je čak 12 obrana što je protiv takvog protivnika ravno podvigu, no ono što smo već spomenuli, nedostatak iskustva, ali i veća uigranost jedne od najboljih norveških momčadi presudile su utakmicu. U drugom se poluvremenu uvukao neki strah u naše mlade igrače i jedino je najiskusniji Sesvećan Ivan Dumenčić koji je s Nexeom imao podosta međunarodnih utakmica igrao na visini protivnika, a to ipak nije dovoljno. 


Najefikasniji u redovima Sesveta bio je Ivan Dumenčić s 10 pogodaka, a Filip Perić obranio je 12 lopti, čak dvije više od protivničkog golmana.


Treba istaknuti i sjajnu atmosferu u prepunoj dvorani u kojoj je bilo čak i pedesetak norveških navijača, a to dodatno govori o snazi protivnika koji su u stanju na dalek put voditi i svoje navijače. 


Je li utakmica trebala kasniti radi egzibicije delegata koji u konačnici nije dozvolio da se igra s našom loptom s kojima se uobičajeno igra, nego se igralo s loptama gostiju je neka druga priča o kojoj ovoga puta nećemo. Ono što ipak treba naglasiti jest zalaganje i požrtvovnost igrača Silvija Ivandije u jednom izrazito brzom izdanju kakvog ne viđamo baš često i tako treba nastaviti, a ovu utakmicu prihvatiti kao vrlo vrijedno iskustvo.


Uostalom na kraju utakmice slično nam je govorio i trener Silvo Ivandija.


"Čestitam dečkima na do sada napravljenom, no danas smo malo pokvarili sliku sveg onog dobrog jer puno grešaka je bilo na današnjoj utakmici, što promašenih golova, što tehničkih grešaka. Znam da je dečkima najteže, vidim iz njihovih pogleda da su htjeli puno bolje, više, no očito smo malo podlegli pod pritisak ove atmosfere i važnosti utakmice. U takvim okolnostima nismo se dbro snašli, napravili smo neke početničke greške, a protivnik je bio bolji od nas i zasluženo pobijedio na čemu im čestitam", rekao je Ivandija i dodavši da će u uzvratu koliko god bilo teško pokušati izvući što povoljniji rezultat.


"Nama fali ovakvih utakmica, ovo nam je prvo iskustvo s ovakvim rukometom. Protivnici su bili stvarno dobri, brzi, pokretljivi i vrhunski tehničari. Malo mi je žao što na početku nam delegat nije dao da igramo s našim loptama što do sada nitko nije radio probleme. Mi do sada nikad nismo trenirali s tim loptama, malo su drugačije. Inače domaćin uvijek daje lopte za igru, no danas to nije bio slučaj", zaključio je Ivandija.


Sesvete:    Filip Perić (12), Stipe Purić (1); Aleksandar Čaprić 1, Darko Krndelj Krndelj 1, Nikola Jelovčić 1, Zlatko Raužan 1, Ivan Dumenčić 10 (7), Daniel Vusić, Filip Turčić 1, Patrik Hršak 2, Mislav Šuker 1, Mario Zakić, Davor Gavrić 2, David Štrković, Nikola Finek 1 i Leon Lukačec


Trener: Silvio Ivandija



Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 8:00:50

Create Account