Očekivana pobjeda Sesveta, Krndelj natrpao mrežu Dubrave

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 15.3.2023. 8:38:03
Očekivana pobjeda Sesveta, Krndelj natrpao mrežu Dubrave

Foto: Borko Samec, Sesvete danas

U prvom susretu 5. kola Paket24 Premijer Lige – Lige za prvaka, momčad Sesveta  sinoć je u Jelkovcu pobijedila Dubravu s 34:24 (14:10). 


Utakmice 5. kola Premijer lige igraju se narednog vikenda, međutim kako Sesvete u nedjelju igraju međunarodnu utakmicu europskog kupa, ova prvenstvena  odigrana je u utorak navečer u dvorani Jelkovec.


Mlada momčad iz Dubrave dobro se držala prvih dvadesetak minuta. Sesvećani su doduše, vodili od početka, ali nisu imali razliku koja bi im dopustila da se opuste i rutinski odrade posao. Tek u samoj završnici prvoga dijela, serijom od tri pogotka zaredom, uspjeli su pobjeći na plus četiri i relativno mirno otići na predah (14:10).


Sjajan ulazak u drugo poluvrijeme imao je sastav Silvija Ivandije. Već nakon devet minuta, udvostručili su svoju prednost s poluvremena (21:13) i otvorili prostor treneru za rotaciju cjelokupne momčadi. Na istjeku treće četvrtine već je bilo deset razlike. Sesvećani su u istom ritmu, čvrsto i odgovorno odigrali do kraja. Stoga, konačnih deset razlike nije nikakvo iznenađenje nego potvrda dobre forme. Sjajno je to saznanje uoči europskog ispita u nedjelju protiv norveškog Naerboa.


Ukupno 12 obrana imali su domaći vratari Perić i PUrić, po šest svaki.U strijelce su se upisali svi osim Šukera i golmana Perića, čak je i Purić postigo pogodak na prazan gol protivnika, a najbolji je u redovima pobjednika bio Darko Krndelj s osam pogodaka. 


Ovom je pobjedom MRK Sesvete zadržao 3. mjesto u poretku i prema sadašnjem odnosu snaga mogli bismo reći da će se i naredne godine natjecati u europskom kupu.


Na kraju posebno treba istaknuti navijače, unatoč radnom danu i kasnom terminu tribine su bile pune gledatelja, svaka čast.


Izjave:


Silvio Ivandija, trener MRK Sesvete

Prvo hvala Dubravi na fer i korektnoj utakmici koja mislim da je bila zanimljiva. Početak je bio dosta ujednačen, poslije smo se našom širinom i kvalitetom odljepili, imali smo stvarno raspoloženih igrača sa svih pozicija, gotovo svi su se upisali u strijelce i zadovoljan sam. Posebno zato što se nitko nije ozlijedio što nam je važno pred nedjeljni ogled europskog kupa. Sad smo u očekivanju te utakmice i fokus nam je nedjelja i norveški Naerbo.



Daniel Vusić, igrač MRK Sesvete


Nakon ozljede polako se vraćam, ovo mi je bila već  mislim šesta utakmica, u svakoj pokušam dati sve od sebe koliko mi to koljeno dopusti, no nadam se da će ići na bolje. Tekma je bila dosta dobra iako su nas dečki iz Dubrave iznenadili svojom igrom iako nisu bili u punom sastavu, te su pokazali jedan borbeni duh. Mi smo odigrali jednu dobru utakmicu i nadam se da će dalje biti još bolje.



Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 8:00:50

Create Account