Povijesni uspjeh sesvetskog rukometa: Velika pobjeda u Solunu za plasman u 3. kolo EHF kupa

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 6.11.2022. 16:45:10
Povijesni uspjeh sesvetskog rukometa: Velika pobjeda u Solunu za plasman u 3. kolo EHF kupa

Foto: Sesvete danas, arhiva

Na krilima nezaustavljivog Dumenčića, dečki sesvečki pobijedili usred Soluna grčkog rukometnog velikana PAOK s  21:27(13:10).



Rukometaši Sesveta otišli su u Solun s prednošću od pet pogodaka u nadi da će im to biti dovoljno za prolaz u treće kolo. Prolaz je donosio i poraz od 4 pogodaka razlike, ali dogovor je bio da se ide na pobjedu, pa što bude.


Počelo je pomalo dramatično, fanatični domaćini žarko su željeli pobjedu, a većinom mladi gostujući rukometni sastav imao je početno problema u snalaženju. Vidi se da im nedostaje europskog iskustva. Pred kraj prvog poluvremena zaliha je bila potrošena i domaći vode sa 6 razlike. Na odmor se otišlo s prihvatljivih -3, 13:10 za Grke.


U nastavku Silvio Ivandija uspijeva sa svojim momcima dogovoriti način igre i odgovoriti na izazovnu igru domaćina, a što se odmah ogleda u rezultatu. Zaigrali su čvršće u obrani, smanjili broj tehničkih pogrešaka u napadu što je dovelo do izjednačenja u 41. minuti na 16:16. Dvije minute kasnije je 18:17 za Sesvete i od tad rezultat više nije išao u korist domaćina. 


Vukao je najstariji i najiskusniji Ivan Dumenčić postigavši 7 pogodaka, a uz njega priključili su se i drugi. Rezultat se povećavao, a gosti su samo trpali u mrežu nemoćnih grčkih vratara, osobito Gavrić i Hršak. Čestitke i našim golmanima Periću i Puriću s ukupno 11 obrana, 4 više od protivničkih golmana.


PAOK je poražen sa 6 razlike, jednim golom više nego u Sesvetama.  


Ponovit ćemo, u Jelkovcu se stvara veliki hrvatski klub koji je već krenuo u Europu, a u godinama koje slijede tek se očekuju veliki rezultati. Sada u skoroj budućnosti rukometaše Sesveta očekuje treće kolo EHF kupa. 


Čestitke našim rukometašima, treneru Silviju Ivandiji, svima iz stručnog stožera i vodstvu kluba, naklon do poda!


Sesvete: Filip Perić 8, Stipe Purić 3; Aleksandar Čaprić 1, Josip Topić 3, Nikola Jelovčić 1, Zlatko Raužan, Ivan Dumenčić 7 (3), Patrik Hršak 4, Mislav Šuker 1, Mario Zakić 1, Davor Gvirc 5, Fran Zovak, David Štrković 1, Nikola Finek i Leon Lukačec 3

Trener: Silvio Ivandija



Vezane vijesti
Ažurirano: 17.4.2024. 9:04:48

Create Account