RK Sesvete Agroproteinka: Pobjeda nad Dalmatinkom za kraj ipak uspješne sezone

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 29.5.2022. 11:42:39
RK Sesvete Agroproteinka: Pobjeda nad Dalmatinkom za kraj ipak uspješne sezone

Foto:

U posljednjem kolu 1. HRL-a za žene rukometašice Sesveta Agroproteinke pobijedile su na domaćem parketu bolje plasiranu ekipu Dalmatinke 32:28 (14:17).



U susretu Sesveta i Dalmatinke u subotu navečer u gimnazijskoj sportskoj dvorani, a koji je igran samo za prestiž, jer nije mogli biti pomaka na tablici, domaće su pobijedile za potvrdu na koncu ipak uspješne sezone koja je u početku bila vrlo upitna, no kako je sezona odmicala Sesvećanke su igrale sve bolje i bolje što su potvrdile konačnom sinoćnjom pobjedom. 


Sesvete su na kraju osvojile sredinu poretka, 7. mjesto, a Dalmatinka iz Ploča je i prije ove utakmice bila čvrsto na 4. mjestu. 


Svaka ekipa dobila je po jedno poluvrijeme. Dalmatinka  je bila bolja u prvom poluvremenu koji je dobila s 14:17. No, nakon poluvremena, ekipa Sesveta kao da je dobila neku novu energiju, zaigrale su čvršće u obrani i puno efikasnije u napadu. U drugom su poluvremenu postigle 18 pogodaka, a primile samo 11.

Prvi strijelac već uobičajeno bila je Mia Tupek s 10 pogodaka. Svoj su obol dale i vratarke s ukupno 15 obrana, a Lea Beličev s izvrsnih 40% obranjenih udaraca unosila je dodatni nemir među gostujuće napadačice.


Kako je na početku sezone izgledalo da će se Sesvete boriti za ostanak u ligi, na kraju sredina tablice ove vrlo mlade ekipe gdje u seniorskoj konkurenciji igraju mnoge juniorke, čak i kadetkinje, je ipak uspjeh na čemu svima u klubu treba čestitati. 


Naslov prvaka četvrti puta u svojoj povijesti osvojila je Lokomotiva, a iz lige ispadaju Trogir 58, Trešnjevka i Zelina.


Sesvete: Lea Zetović (8), Lea Beličev (7); Magali Lujić, Mia Tupek 10 (3), Mihaela Bešen 7, Ana Grlić, Magdalena Janković Miloš 6, Lucija Cvitanović 1,  Lucija Krezo 4(3), Mia Brkić 3, Nika Gavrilović, Dorotea Ćoraš, Sara Jukić i Lana Jurina 1

Trener: Davor Rokavec





Create Account