Rukomet se vraća, počinje nova sezona Premijer lige, Sesvete dočekuju Osijek

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 8.9.2022. 15:49:21
Rukomet se vraća, počinje nova sezona Premijer lige, Sesvete dočekuju Osijek

Foto: Plakat

MRK Sesvete, kao trećeplasirani klub iz prethodne sezone starta u novu sezone Paket 24 Premijer lige.




Počinje nova sezona Paket24 Premijer lige. To je 31. po redu. Sustav natjecanja ostao je isti. Šesnaest klubova  podijeljeno je u dvije Lige: A i B. Nakon 14. kola, Lige se dijele na Paket24 Premijer ligu – Ligu za prvaka i Paket24 Premijer ligu – Ligu za ostanak. Po tri najbolja sastava iz Liga A i B idu u Ligu za prvaka i ne prenose bodove. Dvije najbolje ekipe Lige za prvaka nastavljaju utrku kroz doigravanje, odnosno do trenutka dok netko ne skupi šest bodova, s tim da se bodovi iz Lige za prvaka računaju. Treće i četvrto plasirana ekipa pak, igraju za poredak, odnosno euro kupove.


U Paket24 Premijer ligi – Ligi za ostanak pak, dvije najslabije ekipe napuštaju natjecanje, a klubovi na 7. i 8. mjestu igraju za ostanak s drugoplasiranim klubovima Prve lige Sjever i Jug.


Sesvećani prvu utakmicu igraju s povratnikom u ligu, Osijekom. Utakmica se igra u nedjelju, 11. rujna od 19 sati.  


Klub je doživio manje promijene igrača. Krešimir Krešić otišao je u Trimo Trebnje, Danijel Papić (Trogir), Leon Strbad (Pastela Maksimir). Od novih igrača tu su Leon Lukačec, Mario Zakić te braća Jakov i Nikola Jelovčić koji su vraćeni s posudbe u Pasteli. Kostur ekipe ostao je isti, kao i trener momčadi iskusni Silivijo Ivandija.


Ulaz na utakmicu je besplatan i vjerujemo da će i voe sezone, kao i prošle sezone nakon pandemije, tribine u Jelkovcu biti pune navijača Sesveta.



Vezane vijesti
Ažurirano: 16.4.2024. 8:35:46

Create Account