Sesvećani uvjerljivo porazili Dabrove

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 11.10.2021. 10:03:16
Sesvećani uvjerljivo porazili Dabrove

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Rukometaši Sesveta u nedjelju su navečer nanijeli uvjerljiv poraz momčadi Varaždina 32:23 (15:12).




U 5. kolu Paket 24 Premijer lige sesvetski rukometaši odigrali su jednu lijepu i dinamičnu utakmicu s uvijek nezgodnim protivnicima, GRK Varaždin 1930. Ovoga puta gosti nisu kao u dosadašnjim međusobnim susretima teško namučili naše igrače. Na samom početku utakmice u prvih nekoliko minuta vodili su pogotkom prednosti, potom je u nekoliko navrata bilo izjednačeno, da bi momci Silvija Ivandije oko desete minute preuzeli utakmicu u svoje ruke i do kraja diktirali tempo i pokazali tko je gazda u sesvetskom dvorištu.


Doduše još su do kraja prvog poluvremena gosti i držali kakav  takav priključak, a potom su se  drugom poluvremenu potpuno raspali, što su domaći iskoristili i u konačnici ostvarili uvjerljivu pobjedu. 


Najefikasniji u redovima Sesveta bio je i najiskusniji Ivan Dumenčić s postignutih 7 pogodaka, te do njega Krešimir Krešić postigavši 6 pogodaka od kojih dva s lucidnom krađom lopte od protivničkih igrača i trkom preko cijelog terena zatresao varaždinsku mrežu. Darko Krndelj, Josip Topić, Zlatko Raužan, Leon Strbad i Nikola Finek postizali su po 2, 3 ili 4 pogodaka uz stopostotni učinak. Svakako treba posebno istaknuti vratara Stipu Purića koji je izvrsnim obranama kojih je skupio 11 zadavao glavobolje protivničkim napadačima.


Kod momčadi koja u sredini grba ima dabra po čemu i nose svoj fantazijski naziv po pet pogodaka postigli su Petar Sklepić i Matej Tači.


Nakon utakmice Silvio Ivandija je izjavio:


Ova nam je bila prva utakmica nove sezone na domaćem terenu. Dečki su ušli u utakmicu pravim pristupom, u ekipu su nam se vratila i ova šestorica koja su nam nedostajala u Kutini i pokazali smo jednu dobru utakmicu. Misli da gledatelji mogu biti zadovoljni, igrali smo čvrstu obranu, imali dobar protočni napad i trebamo samo nastaviti dalje tako igrati. Evo već za tri dana, u srijedu čeka nas Nexe, dakle bit će to još jedna rukometna poslastica u kojoj ćemo pokušati pokazati najbolje što možemo i odigrati još jednu dobru i kvalitetnu utakmicu.



Već u srijedu ponovo u Jelkovcu Sesvećani dočekuju lidera B skupine Premijer lige, našički Nexe.



Sesvete: Filip Perić, Stipe Purić 11/32; Darko Krndelj 4 (2), Josip Topić 2, Zlatko Raužan 2, Leon Strbad 3, Ivan Dumenčić 7 (5), Danijel Vusić 2, Jakov Neralić, Mislav Šuker, Krešimir Krešić 6, Davor Gavrić 2, David Štrković, Patrik Hršak 2 i Nikola Finek 2

Trener: Silvio Ivandija





Video: Sesvete danas

Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 8:00:50

Create Account