Sesvećanke u gostima porazile Trogir

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 1.5.2022. 10:05:34
Sesvećanke u gostima porazile Trogir

Foto: Sesvete danas, Borko Samec, arhivska fotografija

U 23. kolu 1. HRL-a za žene u Trogiru, Trogir : Sesvete 25:28 (13:12).



Trogir je ekipa iz donjeg dijela poretka i bori se za opstanak, međutim gostovanje kod njih, gdje domaće u borbi za opstanak ginu za svakim golom, nije baš lako. Pokazalo se to i u prvom poluvremenu kad su domaće većim dijelom vodile s pogotkom ili dva razlike, rukometašice Sesveta to stizale, u dva navrata i vodile, međutim u konačnici prvo poluvrijeme pripalo je Trogirankama.


Slična slika nastavila se i početkom nastavka, s time da su sad gošće preuzele inicijativu i uglavnom vodile, a domaće sustizale rezultat. No, desetak minuta prije kraja nakon dva uzastopna pogotka izvrsne Mie Tupek, rukometašice Trogira više nisu imale snage izjednačiti, u jednom trenutku bilo je i +5 za Sesvećanke, no na kraju +3  i novi bodovi za čvrstu poziciju u sredini tablice. Sesvetama je opstanak već davno osiguran.

 Ponovo najefikasnija igračica Sesveta bila je Mia Tupek za koju domaći sastav jednostavno nije imao lijeka i iz njenih ruku primio 10 pogodaka.


U narednom kolu slijedeće subote 7. svibnja rukometašice Sesveta dočekuju petoplasirano Dugo Selo, ekipu koja ima 4 boda više od Sesveta i nalazi se na 5. mjestu.



Sesvete: Lea Beličev (11), Veronika Mamić; Magali Lujić 2, Mia Tupek 10(3), Mihaela Bešen 2, Ana Grlić, Magdalena Janković Miloš 2, Lucija Cvitanović 1, Lucija Krezo 5 (1), Mia Brkić 2, Nika Gavrilović 1, Dorotea Ćoraš, Sara Jukić, Lana Jurina 3 i Katja Hunjadi

Trener: Davor Rokavec




Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 9:06:51

Create Account