Sesvete sinoć u Jelkovcu teško porazile Bjelovar

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 1.12.2022. 9:22:09
Sesvete sinoć u Jelkovcu teško porazile Bjelovar

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U prvom susretu 12. kola Paket24 Premijer lige – Lige B, Sesvete su u srijedu navečer u dvorani Jelkovec porazile Bjelovar uvjerljivo pobijedile Bjelovar s 40:20 (20:15).



Rukometaši Sesveta ponovno su se vratile na drugo mjesto ljestvice. Sesvećani su taj susret odigrali ranije jer ih u nedjelju čeka nastup protiv kosovske Bese u Europskom kupu.


Nakon poraza od Poreča prošlog vikenda Sesvete su trebale dobar nastup i pobjedu da vrate samopouzdanje uoči vrlo važnog europskog ispita u nedjelju. I dobili su ga u potpunosti. Nakon izjednačenog početka, domaći sastav prvu veću prednost ima u 8. minuti  7:4.  Bjelovarčani uzvraćaju nizom sredinom prvoga dijela i dolaze na samo pogodak zaostatka, 12:11. Ali, ne uspijevaju izdržati u tom ritmu do predaha pa Sesvete u svlačionicu odlaze s plus pet (20:15).


Od pet do čak osam pogodaka kretala se razlika domaćina u trećoj četvrtini susreta. Bjelovar je pokušavao svim silama naći rješenje za borbenu obranu domaćina, ali u tome nisu uspijevali. Posljednje ozbiljnije priključenje bilo je u 45. minuti kada su bili na minus pet, 29:24. Sesvetski strijelci samo su trpali u gol gostiju di bi na kraju pobijedili s čak 11 razlike. Prvi put je to ove sezone u Paket24 Premijer ligi da su postigli  40 pogodaka a uputili su čak 50 udaraca na gol protivnika.


S 11 pogodaka Ivan Dumenčić bio je najefikasniji strijelac i suvereno diktirao napadom, dok je šest pogodaka postigao Darko Krndelj koji se nakon duže stanke zbog ozljede vratio u sastav i zaigrao u drugom poluvremenu. Kod gostiju najbolji Vanja Šehić s pet pogodaka.


Izjave:


Silvio Ivandija

Danas smo odigrali jedan izuzetno napadački rukomet uz puno trke što se vidi i o broju postignutih golova. Imamo sigurno još nekih detalja ovih nekoliko dana do europske utakmice da popravimo u našoj igri, osobito obrana. Napadački da, to je dobro, ove godine nam je sigurno puno bolji napad nego obrana, ali imali smo i jedan hendikep u obrani, nije nam bilo Štrkovića koji je ozlijedio lakat pa nije mogao igrati, tako da nadam se da će s njim obrana biti još malo bolja. 




Aleksandar Čaprić

Istaknuo bih timsku igru, njome smo dobili protivnike, trener nam je rekao da moramo ući s pravim pristupom od prve minute što se i dogodilo tako da smo i mi mlađi dobili priliku da zaigramo u ovoj utakmici. Da, bilo je puno golova, igrao se brz rukomet, napad je bio izvrstan, obrana je bila nešto malo lošija što je dovelo na kraju do tolike razlike i toliko golova. Ovo je bila ujedno i dobra priprema za europsku utakmicu u nedjelju da si još malo dignemo samopouzdanje i spremni dočekamo europski kup u nedjelju.





Sesvete: Filip Perić 10 obrana, Stipe Purić; Aleksandar Čaprić 5 (1), Darko Krndelj 6 (1), Josip Topić, Nikola Jelovčić 2, Zlatko Raužan 3, Ivan Dumenčić 11 (6), Patrik Hršak 3, Mislav Šuker, Mario Zakić 1, Davor Gavrić 3, Fran Zovak 1, David Štrković, Nikola finek 5 i Leon Lukačec

Trener Silvio Ivandija



Vezane vijesti
Ažurirano: 17.4.2024. 9:04:48

Create Account