Sesvete su se četvrtfinalnom pobjedom u Norveškoj oprostile od daljnjeg europskog natjecanja

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 27.3.2023. 8:54:35
Sesvete su se četvrtfinalnom pobjedom u Norveškoj oprostile od daljnjeg europskog natjecanja

Foto: Borko Samec, Sesvete danas/arhivska fotografija

U uzvratnom susretu četvrtfinala EHF Europskog kupa, rukometaši Sesveta pobijedili su branitelja naslova, norveški Naerbo 29:30 što ipak nije bilo dovoljno za daljnji prolaz.




Velika pobjeda u gostima! Norveški Naerbo, prošlogodišnji pobjednik EHF kupa poražen je u svojoj dvorani od vrlo razigranih rukometaša Sesveta s 29:30 (15:12). No, ova pobjeda nije bila dovoljna za prolaz dalje obzirom na pobjedu Norvežana u Sesvetama sa 6 pogodaka razlike. 


Nakon minus šest u prvom susretu, malo tko je mogao očekivati čudo u uzvratnom ogledu. Ali, činjenica da su Sesvećani uspjeli pobijediti sigurno je nešto s čime mogu biti jako ponosni. U cijeloj europskoj sezoni u osam susreta ostvarili su sedam pobjeda i doživjeli samo jedan poraz. 


Domaćin je dominirao i vodio sve do minutu i pol prije kraja. Uporni gosti držali su se tijekom prvog poluvremena uglavnom na minus jedan ili dva. Na trenutak je Naerbo pobjegao na plus četiri (14:10), ali Sesvećani se nisu raspali, zadržali su mirnoću  i do predaha stigli s minus tri (15:12).


Ista slika je i u drugom poluvremenu. Domaćin vodi, Sesvete ga prate. Kada je Naerbo otišao na velikih šest razlike, malo tko je mogao vjerovati u sretan završetak. Ali, gostujućim rukometašima upornost se isplatila. Malo po malo smanjivali su taj zaostatak i tri pol minute prije kraja stigli na dva pogotka zaostatka, a onda su postigli još tri pogotka u nizu i u konačnici golom Aleksandra Čaprića u posljednjim sekundama došli do slavlja 29:30. 


Najefikasniji u redovima Sesveta bio je Davor Gavrić sa 6, a po pet pogodaka postigli su Aleksandar Čaprić i Nikola Jelovčić. 


Ono što valja posebno naglasiti da još  nikada do sada treća hrvatska momčad u europskim natjecanjima nije napravila ovako velik prodor u natjecanjima tog ranga. Koliko se u Hrvatskoj ulaže u rukomet ovo je fantastičan uspjeh, posebice za klub kao što su Sesvete čijim će igračima ovih osam europskih utakmica sa sedam pobjeda biti izuzetno velika škola, jer bez jakih utakmica nema niti jakih klubova.  

Čestitke svima u klubu.


Sesvete: Filip Perić (6), Stipe Purić (4); Aleksandar Čaprić 5 (1), Darko Krndelj 1, Nikola Jelovčić 5, Zlatko Raužan 2, Ivan Dumenčić 2 (1), Filip Turčić 1, Patrik Hršak 3, Mislav Šuker, Mario Zakić 1, Davor Gavrić 6, David Štrković 1, Nikola Finek 1 i Leon Lukačec 2

Trener: Silvio Ivandija 


Vezane vijesti
Ažurirano: 17.4.2024. 9:04:48

Create Account