Sesvete u velikom naletu, još jedna pobjeda u Ligi za prvaka, pao je i Varaždin

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 10.3.2022. 12:46:01
Sesvete u velikom naletu, još jedna pobjeda u Ligi za prvaka, pao je i Varaždin

Foto: Sesvete danas, Borko Samec/ na fotografiji: Filip Perić i Ivan Dumenčić

U sinoćnjoj zaostaloj utakmici Lige za prvaka u Varaždinu Sesvete - Varaždin 1930 30:26 (14:11).




Rukometaši Sesveta su nakon slavlja u subotu protiv Nexe-a, upisali i drugu pobjedu u nekoliko dana na vrućem terenu u Varaždinu. Unatoč izostanku jednog od ključnih igrača Daniela Vusića koji je na subotnjoj utakmici teško ozlijedio koljeno, Sesvećani su slavili su 26:30, u zaostalom susretu 2. kola Paket24 Premijer lige – Lige za prvaka i tako zasjeli na drugo mjesto ljestvice.  


U većem dijelu susreta bio je to ravnopravan odnos snaga uglavnom se igralo gol za gol, vodili su malo jedni, pa drugi, no pred kraj prvog poluvremena rukometaši Sesveta odlaze na +3.


U nastavku domaćin sustiže, izjednačuje, no gosti ipak ne daju prednost.  Sredinom nastavka imali su tri razlike 18:21. Posljednje veliko približavanje domaćina bilo je kod rezultata 19:21 u 46. minuti. Od toga trenutka do kraja, Sesvete su držale potpunu kontrolu nad igrom i rezultatom pred sam kraj bilo je i 5 razlike, no na koncu Sesvećani pobjeđuju zasluženo sa 26:30.


U redovima Sesveta najefikasniji je ponovo bio Ivan Dumenčić s 9 pogodaka, a na golu je ponovo briljirao Filip Perić s 12 obrana. 


Sesvete su sada treće iza PPD-a s kojim igraju ove subote i Nexe-a. Podsjetimo, u Ligi za prvaka igra šest najboljih hrvatskih rukometnih ekipa, prva dva mjesta, realno, rezervirana su za PPD i Nexe, a 3. i 4. mjesto vode u Europsku ligu gdje će, nadajmo se, u narodnoj sezoni biti momčad iz Jelkovca.


Sesvete: Filip Perić 12 obrana, Stipe Purić; Aleksandar Čaprić, Darko Krndelj 3, Josip Topić, Zlatko Raužan 3, Danijel Papić 1, Tin Baković, Leon Strbad 1, Ivan Dumenčić 9 (4), Mislav Šuker, Krešimir Krešić 1, Davor Gavrić 5, David Štrković 1, Patrik Hršak 3 i Nikola Finek 3

Trener: Silvio Ivandija




Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 8:00:50

Create Account