Sesvete uvjerljivo pobijedile, "mali" Hršak izbušio gol Poreča

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 3.10.2022. 9:01:43
Sesvete uvjerljivo pobijedile, "mali" Hršak izbušio gol Poreča

Foto:

U 4. kolu Paket 24 Premijer lige skupine B Sesvete su u Jelkovcu  uvjerljivo pobijedile Poreč s 30:23 (13:9).



Očekivala se velika drama, neizvjesnost i razrješenje susreta u posljednjim sekundama utakmice, no, ništa od toga se sinoć nije dogodilo, ali navijači i u dvorani i pred tv ekranima su uživali. Daleko lakše i uvjerljivije od Istrana odigrali su rukometaši Sesveta, daleko bolje negoli je itko očekivao. Gosti su poveli na samom početku, bilo je za njih 1:0 i 2:1, a potom cijelu utakmicu gledali smo vodstvo domaćih i paranje mreže Poreča. 


Ako znademo da je Poreč najveći takmac Sesvetama za drugo mjesto poretka iza neprikosnovenog PPD-a, onda momčadi Silvija Ivandije trebamo se nakloniti do poda. 


Uz malo iskustva (Dumenčić i Šuker), raduje da su prevagu donijele mlade snage, a u prvo ime susreta prometnuo se mladi Patrik Hršak, inače reprezentativac juniorske reprezentacije Hrvatske koji ne nemilice parao mrežu Poreča postigavši 7 pogodaka. Punoj mreži protivnika pridonijeli su Ivan Dumenčić i Davor Gavrić svaki s po 6, te Zlatko Raužan 5.


Nastave li ovakvom igrom, Sesvećani se nemaju koga bojati, a i Zagrebaši će morati punom snagom žele li proći Sesvete. 


U naredno kolu Sesvete gostuju u Bjelovaru kamo odlaze, sada je to potpuno jasno, kao apsolutni favoriti.


Izjave nakon utakmice:


Silvio Ivandija, trener MRK Sesvete

Mi smo se jako dobro pripremili za ovu utakmicu, analizirali smo sve i cijeli tjedan uvježbavali napade na njihovu agresivnu zonu tako da jednim dijelom je to bilo dobro pripremljeno, a drugim dijelom i najboljim dijelom je bila pripremljena naša obrana, kojoj izuzetno čestitam pogotovo u prvom poluvremenu kad smo dozvolili Poreču da u okvir našeg gola uputi samo deset šuteva. Ne znam jeli to naš rekord, ali u cijelom poluvremenu upute deset udaraca, od kojih je golman obranio samo jedan, a oni postignu 9 golova. Ne sjećam se da smo uspjeli svesti neku ekipu na tako mali broj golova.


Drugo poluvremenu smo nastavili u kontinuitetu igrati kvalitetnu obranu, a kad je ušao Stipe Purić na gol odlijepili smo se na malo veću razliku, nekih 8 - 9 i onda smo na kraju izrotirali i onaj dio ekipe koja je manje u igri i završilo je mirno ali uvjerljivo.


Malo ćemo proslaviti, ali već nas u subotu očekuje utakmica protiv Bjelovara u gostima, a koji je ostvario jednu fantastičnu pobjedu u gostima. Bit će jako dobrih utakmica koliko god su svi prognozirali uoči sezone da je ovo slabija grupa, ja uopće ne mislim tako, mislim da je Liga B čak i jača od A lige.



Josip Topić, desno krilo MRK Sesvete

Sigurno da nismo očekivali ovako velikom razlikom da ćemo dobiti Poreč, ušli smo s puno respekta utakmicu, ali igrali smo doma, znamo da dugo nismo doma izgubili utakmicu, tako da smo sretni ovom pobjedom.

Nadamo se da će ova sezona biti uspješna za Sesvete, mlada smo momčad, ove smo se sezone još i pomladili, naravno uz Dumenčića, Šukera i Krndelja koji nam sad radi ozljede fali, dakle imamo par iskusnih, ali većinom mlada ekipa smo i vjerujem da nas čeka blistava budućnost.



Sesvete:  Filip Perić (1), Stipe Purić (5); Aleksandar Čaprić, Josip Topić 1, Nikola Jelovčić 1, Zlatko Raužan 5, Jakov Jelovčić, Ivan Dumenčić 6 (5), Patrik Hršak 7, Mislav Šuker, Mario Zakić, Davor Gavrić 6, Fran Zovak 1, Davor Gavrić 6, David Štrković 2, Nikola Finek i Leon Lukačec

Trener: Silvio Ivandija




Create Account