U do zadnje sekunde neizvjesnoj utakmici Sesvete i Gorica podijelili bodove

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 28.3.2022. 9:05:25
U do zadnje sekunde neizvjesnoj utakmici Sesvete i Gorica podijelili bodove

Foto: Sesvete danas, fotoarhiva

U 5. Kolu Lige za prvaka Paket 24 Premijer lige rukometaši Sesveta i Gorice odigrali su neriješeno 30:30 (13:14).



Utakmica dviju vrlo izjednačenih momčadi, Sesveta i Gorice odigrale su prema očekivanju jednu vrlo dinamičnu i doslovce do zadnje sekunde neizvjesnu utakmicu. 

Veći dio prvog poluvremena vodili su gosti s po jednim ili dva, u 24. minuti i 3 pogodaka prednosti. Domaći rade seriju 3:0, izjednačuju, no na odmor se ipak odlazi s minimalnom prednošću Gorice.


Na početku drugog dijela slična slika, gosti vode s +3, no Sesvećani tada rade seriju 4:0. Goričani se ne predaju, ponovo prevaga na njihovu stranu da bi od 50 minute ponovo domaći napravili 4:0 potom pred kraj utakmice vode s tri razlike. Gosti se vraćaju u posljednjoj minuti izjednačuju, zadnji napad Sesveta dvadesetak sekundi prije kraja je zaustavljen bez pogotka i slijedi podjela bodova. 


Rukometaši Sesveta nezadovoljni, gosti slave, u Sesvetama uspjeli izvući bod, to je za njih uspjeh. Obje momčadi imaju po 5 bodova na trećem i četvrtom mjestu. 


Kod Sesveta najefikasniji Krešimir Krešić s 8 pogodaka, ponovo izvrstan na golu Filip Perić s 11 obrana, te svakako motor momčadi Ivan Dumenčić sa 6 pogodaka i čak 12 asistencija.


Izjave nakon utakmice:


Silvio Ivandija, trener MRK Sesvete

Pokazalo se da nam tradicionalno Gorica ovdje radi probleme, prošli smo ih put dobili s jedan razlike, možda smo malo ispali iz ritma koji smo imali prije pauze, tako ta možemo žaliti što nismo osvojili dva boda i što nismo iskoristili posljednji napad, ali isto tako čestitam Gorici na dobroj utakmici i nadam se da ćemo im u Gorici uspjeti vratiti.


Imali smo malo suženu rotaciju. Jako nam fali ozlijeđeni Vusić, falio nam je i Šuker koji je rano dobio tri isključenja, fali nam i Raužan koji e dobio udarac u oko i ima veliku oteklinu. No, opet smo imali i priliku da pobijedimo, nismo uspjeli u posljednjem napadu i idemo dalje.




Ivan Dumenčić, igrač MRK Sesvete


Definitivno nismo htjeli ovakav rezultat iako se opet vidjelo koliko su ove dvije ekipe izjednačene, ponovo je jedan gol prevagnuo, ovog puta je bilo neriješeno. Nekako smo u ovoj utakmici teže dolazili do pogodaka, lakše ih u nekim segmentima primali i svakako to nije rezultat koji smo željeli i očekivali, no opet nije to tako strašno. Sad igramo još dvije utakmice doma protiv Poreča i Varaždina i moramo se vratiti na pobjednički kolosijek s te dvije pobjede. Cilj nam je svakako treće mjesto.




Sesvete: Filip Perić 11 obrana, Stipe Purić 1 obrana, Nikola Kahlina; Aleksandar Čaprić, Darko Krndelj 3,Josip Topić, Zlatko Raužan, Danijel Papić 4, Leon Strbad 2, Ivan Dumenčić 6 (1), Mislav Šuker, Krešimir Krešić 8, Davor Gavrić  3, David Štrković, Patrik Hršak 4 i Nikola Finek

Trener: Silvio Ivandija




Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 8:00:50

Create Account