U doigravanju za Europu Sesvete i Gorica remizirali

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 23.5.2022. 10:17:27
U doigravanju za Europu Sesvete i Gorica remizirali

Foto:

U prvoj od moguće četiri utakmice doigravanja za Europu sinoć su u Jelkovcu Sesvete i Gorica podijelili bodove, 25:25 (10:15).



Nakon završetka dosadašnjeg dijela prvenstva, ono se još nastavlja razigravanjem dviju momčadi za prvaka i razigravanjem za treće mjesto. Podsjetimo, Sesvećani su osvojili treće mjesto ispred Gorice i u nastavak natjecanja prenijeli 3 boda, a Gorica 1. Igra se do 6 osvojenih bodova, dakle minimalno dvije utakmice, maksimalno 4. Obzirom da su obje momčadi izborile pravo europskih natjecanja, ovo doigravanje je isključivo stvar prestiža i ne odlučuje ni o čemu drugome.


U prvoj utakmici doigravanja u nedjelju navečer u sportskoj dv orani Jelkovec obje su momčadi podijelile bodove. Gorica je započela silovito i šokirala domaćine sa s razlikom od +6 sredinom prvog poluvremena. Na odmor se otišlo s +5 za goste.


U nastavku rukometaši Sesveta su bolji, polako stižu razliku i uobičajeno za susrete ovih dviju protivnika na kraju dolazi do drame. U 57. minuti Sesvete izjednačuju na 24:24 i potom prelaze u vodstvo, no u 59. minuti gosti vraćaju izjednačenje na konačnih 25:25. 


Imali su priliku u posljednjim trenucima i jedni i drugi postići pobjednički pogodak, no nisu uspjeli.  Sada Sesvete imaju 4, a Gorica 2 boda. Ukoliko uspiju u srijedu navečer pobijediti u gostima, doigravanje je završeno.

Najefikasniji u redovima Sesveta bili su Ivan Dumenčić i Patrik Hršak s po 6 pogodaka.


Iz susreta treba spomenuti još i lijepu gestu vodstva kluba, zahvalili su se svojim mladim ekipama, U13 i U17. Ekipa U17 osvojila je srebrnu medalju i postali su viceprvaci Hrvatske na završnici u Poreču, a U13 ekipa sudjelovala je u polufinalu završnice prvenstva Hrvatske. Mladim sesvetskim rukometašima prigodne poklone uručio je legendarni kapetan Hrvatske rukometne reprezentacije Igor Vori koji je sada trener juniorske selekcije Hrvatske i koordinator svih mlađih uzrasta.



Izjave:


Silvio Ivandija, trener MRK Sesvete

U današnjoj smo utakmici bili tromi, no uz svu tu našu tromost na kraju utakmice bili smo u prilici pobijediti, pred kraj smo promašili dva otvorena šuta koja da smo pogodili sigurno bismo prelomili utakmicu ali dobro, nama je ovaj bod kao tri. Naime, kako smo igrali prvo poluvrijeme, a po meni je to jedno od najlošijih poluvremena ove sezone, moramo biti zadovoljni ovim bodom. Razmak je ostao isti, mi na 4 oni na dva boda, igra se do 6 bodova. Slijedeća utakmica je u Gorici i ako budemo pravi možemo tamo i slaviti. Moramo biti čvršći i jači, jer potvrdilo se da s je njima gol u jednu ili drugu stranu ili neriješeno najizvjesniji rezultat.


Zlatko Raužan, igrač MRK Sesvete

Nismo dobro krenuli u utakmicu u prvom poluvremenu, malo smo se trgnuli u drugom poluvremenu, vratili smo se i osvojili bod. Kako je počelo, dobro je. Ne znam je li nam falilo snage ili koncentracije, mislim svega pomalo.




Sesvete: Filip Perić, Stipe Purić 10; Aleksadar Čaprić, Darko Krndelj 4, Josip Topić, Leon Strbad 2, Ivan Dumenčić 6 (4), Krešimir Krešić 4, Zlatko Raužan 1, Mislav Šuker, Davor Gavrić 2, Fran Zovak, David Štrković, Patrik Hršak 6 i Nikola Finek

Trener: Silvio Ivandija




Create Account