U dramatičnoj završnici u Velikoj Gorici Sesvete osvojile treće mjesto pobjedom nad Goricom

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 9.5.2022. 8:17:03
U dramatičnoj završnici u Velikoj Gorici Sesvete osvojile treće mjesto pobjedom nad Goricom

Foto: HRS

u posljednjem susretu 10. kola Paket24 Premijer lige – Lige za prvaka, Sesvete su kao gost pobijedile Goricu i osvojile 3. mjesto u Ligi za prvaka 30:31 (14:16).




Ova pobjeda sesvetskih rukometaša ima veliki značaj za našu momčad jer to znači da imaju prednost domaćeg terena na startu doigravanja za poredak, odnosno izlazak u Europu.


Susret dviju momčadi koje se jako dobro poznaju protekao je u očekivanom ambijentu, više - manje, bilo je dosta neizvjesno. Nakon početnog minimalnog vodstva domaćina gosti pojačavaju, te od 22 minute dominiraju dijelom u kojem su vodili od jednog do najviše tri pogotka razlike. Na predah su otišli s dva pogotka prednosti (14:16).


Domaći se ipak nisu predavali, jako su se trudili da ne dopuste Sesvetama bijeg na veliku razliku. Prvi put su uspjeli doći do izjednačenja u 39. minuti kada je bilo 19:19, a drugi tek u 56. minuti pri rezultatu 27:27. NO, igrače Silvija Ivandije to nije uzdrmalo, nego su pokazali  mirnoću i zrelost u ključnim trenucima i uspjeli pobijediti s minimalnom razlikom, odnosno doći do 2 boda koja im donose 3. mjesto u poretku, a to znači nešto bolju poziciju u doigravanju.


Najefikasniji u redovima Sesveta bio je Darko Krndelj s osam pogodaka. 


Sesvete: Filip Perić (7), Stipe Purić (6); Aleksandar Čaprić, Darko Krndelj 8(1), Josip Topić 1, Ivan Dumenčić 5, Danijel Papić 1, Krešimir Krešić 6, Zlatko Raužan 2, Mislav Šuker, Patrik Hršak 2, Davor Gavrić 3, Fran Zovak, David Štrković i NIkola Finek 2

Trener: Silvio Ivandija




Create Account