U dramatičnoj završnici u zadnjim sekundama MRK Sesvete izgubio u Poreču

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 21.2.2022. 9:38:37
U dramatičnoj završnici u zadnjim sekundama MRK Sesvete izgubio u Poreču

Foto: Facebook/RK Poreč

Na otvaranju natjecanja Lige za prvaka Sesvete su u gostima kod Poreča izgubile u zadnjim sekundama 24:23 (10:12).



Na otvaranju natjecanja Lige za prvaka rukometaši Sesveta gostovali su u Poreču i nes(p)retno izgubili iako su vodili veći dio susreta. Bolje su krenuli u utakmicu i vodili desetak minuta, kad Poreč izjednačuje, te se potom narednih nekoliko minuta igra gol za gol. Gosti potom ubacuju u višu brzinu, rade seriju od čak pet pogodaka u nizu i u 20. minuti imaju plus četiri 5:9. Ipak, posljednjih deset minuta prvoga dijela domaćin je bolji, i uspijeva prepoloviti taj zaostatak te na predah otići s 10:12. 


U nastavku susreta Sesvete drže pogodak ili dva prednosti na svojoj strani, a nakon niza od tri pogotka za redom u 45. minuti idu na velikih 14:18. Činilo se da Poreč polako gubi korak. Međutim, slijedi silovit uzvrat domaćina, od tri pogotka u samo tri minute i praktički smo na početku. 


Pet minuta prije kraja Sesvete imaju tri pogodaka prednosti, vode 23:20, no ulaze u neobjašnjivu crnu rupu u igri i do kraja utakmice više ne postižu pogodak. Domaćini ih sustižu, rade seriju 4:0, a posljednji i vodeći pogodak postižu 3 sekunde prije kraja utakmice. Trener Ivandija zove time out, razradi akciju od 3 sekunde koju njegovi rukometaši provedu savršeno, međutim Topić u skoku s desne strane ne uspijeva savladati vrlo dobrog protivničkog golmana Vladića i susret završava pobjedom Poreča 24:23. 


Vratari Sesveta nisu uspjeli obraniti niti jedan udarac na gol, što govori i da je obrana bila slaba, a u takvim uvjetima teško je u gostima pobijediti jednu od najboljih hrvatskih momčadi kao što je Poreč. 


Svakako treba imati na umu da više nema lakih utakmica, sada se igra protiv najboljih hrvatskih rukometnih momčadi i svaka će utakmica biti svojevrsna mala drama. Naredne subote Sesvete gostuju u Varaždinu kod Varaždina 1930.


Sesvete: Filip Perić 0, Stipe Purić 0; Darko Krndelj 5, Josip Topić, Zlatko Raužan, Danijel Papić 1, Ivan Dumenčić 6 (3), Mateo Gotal, Daniel Vusić, Mislav Šuker, Krešimir Krešić, Davor Gavrić 3, David Štrković, Patrik Hršak 4 i Nikola Finek 4


Trener: Silvio Ivandija





Vezane vijesti
Ažurirano: 17.4.2024. 9:04:48

Create Account