U polufinalu Zagreb ipak nadmašio Sesvete,

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 27.5.2023. 10:05:41
U polufinalu Zagreb ipak nadmašio Sesvete,

Foto: Facebook/MRK Sesvete

Poreč: Završnica Hrvatskog rukometnog kupa, PPD Zagreb - MRK Sesvete 30:24 (13:12).



Zagreb je protiv Sesveta morao pokazati svoje najbolje lice da bi stigao do novog finala. Vodili su Zagrebaši od početka do kraja, ali uporni rukometaši Sesveta nisu im dopustili ni jednog trenutka opuštanja. Odličan početak susreta imala je momčad Slavaka Goluže. I već u 10. minuti vodila 6:2. Ali Sesvećani su nizom 1:4, tri minute poslije već bili na minus jedan (7:6). To dakako tjera Zagreb da ponovno podigne nivo svoje igre i odigra maksimalno ozbiljno. U 24. minuti tako Zagrebaši uspijevaju pobjeći na plus pet (13:8). Sesvete se još jedanput čudesno vraćaju i nizom od četiri pogotka u posljednjih šest minuta dolaze na pogodak zaostatak (13:12). Tim rezultatom otišlo se na predah.


Nova doza velikog uzbuđenja stiže početkom drugog poluvremena. Nakon samo četiri minute igre Sesvete dolaze do izjednačenja 14:14 pa zatim 15:15. Trener Zagreba uzima minutu predaha i uspijeva vratiti svoju momčad na pravi kolosijek. S tri pogotka za redom, Zagrebaši kupuju mir i mogućnost pogreške. Sesvete je zadnji ozbiljan priključak imalo kod rezultata 18:17. Bilo je to u 40. minuti. No, rukometaši Zagreba su potom postigli četiri pogotka u nizu i pobjegli na 22:17 i definitivno prelomili susret. Sve je do kraja pokušao Silvio Ivandija, ali do novog priključka njegova momčad nije mogla. Ipak razlika u iskustvu, kvaliteti, ali i budžetu kluba je vidljiva. Zanimljivo je da sesvetskoj ekipi nije bio dosuđen niti jedan sedmerac, Zagreb ih je dobio i realizirao pet.


 Kod Sesveta najefikasniji je bio Patrik Hršak sa 6 pogodaka, pet je postigao Davor Gavrić. Vrijedi dakako spomenuti i vrlo dobrog Filipa Perića koji je imao 10 obrana.


Sesvete: Filip Perić (10), Stipe Purić (2); Aleksandar Čaprić 3, Darko Krndelj, Josip Topić 1, Zlatko Raužan 2, Ivan Dumenčić 2, Daniel Vusić, Filip Turčić 2, Patrik Hršak 6, Mario Zakić, Davor Gavrić 11, Fran Zovak, Davod Štrković 1 i Nikola Finek 1

Trener: Silvio Ivandija



Vezane vijesti
Ažurirano: 17.4.2024. 9:04:48

Create Account