Umjesto sirtakija u Jelkovcu se plesao drmeš, rukometaši Sesveta porazili grčki PAOK

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 31.10.2022. 10:03:55
Umjesto sirtakija u Jelkovcu se plesao drmeš, rukometaši Sesveta porazili grčki PAOK

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Rukometaši Sesveta pobijedili su grčki PAOK  u prvom susretu 2. kola EHF Europskog kupa s 29:24 (17:11).



Rukometaši Sesveta imali su sinoć puno pravo proslaviti nakon lijepe pobjede nad grčkim klubom PAOK iz Soluna koji u ovoj sezoni u vrhu grčkog rukometnog prvenstva. Iako nemaju znatnijeg europskog iskustva, Sesvećani su žestoko napali protivnike  koji to očito nisu očekivali, pa su već u prvom dijelu prvog poluvremena imali pet pogodaka prednosti. 

Na odmor se otišlo s prednošću od +6 (17:11).


Gosti ni u jednom trenutku nisu zaprijetili vodstvu domaćih, međutim na ulasku u posljednjih nekoliko minuta bio je vidljiv pad igrača Silvija Ivandije, pa su tako s +9, pali na konačnih +5 pogodaka razlike. Moramo svakako reći da su i suci s Kosova puno griješili, osobito pod kraj utakmice su se izgubili i svašta sudili ili ne sudili, što je također utjecalo na rezultat.


Pobjeda Sesveta čista k'o suza!


Sa šest pogodaka najefikasniji je bio Davor Gavrić, a po pet pogodaka postigli su Josip Topić, Ivan Dumenčić i Mislav Šuker. 


Izjave: 


Silvio Ivandija:

Prvi cilj nam je bio pobijediti, a drugi uhvatiti što veću razliku. Bili smo i na 9 razlike, ali na ovakvo suđenje u drugom poluvremenu teško mogu mojim dečkima bilo što prigovoriti. Uzeli su nam 7-8 lopti u završnici, tako da je bilo sve normalno imali bi mi i znatno veću prednost.

Moramo se sad dobro pripremiti za uzvrat, nemamo ovaj tjedan prvenstvenu utakmicu, pokušat ćemo obraniti ovu prednost, mada je riječ o ekipi koja je pokazala da imaju glavu i rep, fizički su moć

ni i sigurno da će potpuno drugačije izgledati na njihovom terenu pred njihovih 2 tisuće gledatelja. 

Istina je i mi smo se pokazali kao moćna momčad, možda nam malo fali kroz ovu godinu gostujućih malo čvršćih utakmica, ali nadam se da ćemo to napraviti sada u pauzi.


Josip Topić:

Bila je to velika utakmica za nas pogotovo jer smo većinom prilično mlada momčad, a nekim dečkima u sastavu je ovo prva

europska utakmica. Nismo znali što očekivati od PAOK.a, vidjeli smo da u svojoj ligi dominiraju, da pobjeđuju (u prvih 5 ovosezonskih kola imaju 5 pobjeda op.a.) isto kao što i mi pobjeđujemo u svojoj. Ušli smo u utakmicu koncentrirano i mislim da je na kraju rezultat dobar, poveli smo osam razlike što je bilo dobro, jer to je iskusnija ekipa od nas pa su naše neke greške iskoristili i vratili se u utakmicu, tako da idemo u Grčku po prolaz. Bit će teško, ali vjerujemo u sebe. Želio bih se također zahvaliti sesvetskoj publici. Ovo je bilo izvrsno, neki naši dečki još nikad nisu igrali pred toliko navijača, stvarno svih 60 minuta su bili glasni i davali nam vjetar u leđa. Hvala svima. 

A što se tiče vašeg pitanja o tome što će se u Solunu svirati, vjerujem da će na kraju biti naša muzika.


Vezane vijesti
Ažurirano: 17.4.2024. 9:04:48

Create Account