Zagreb je ipak bio prejak, ali morao se dosta namučiti s borbenim Sesvećanima

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 6.4.2023. 9:22:57
Zagreb je ipak bio prejak, ali morao se dosta namučiti s borbenim Sesvećanima

Foto: Borko Samec, Sesvete danas

U zaostalom susretu 2. kola Paket24 Premijer lige – Lige za prvaka, rukometaši PPD Zagreba pobijedili su Sesvete 28:35 (16:20).



U lijepoj atmosferi punih tribina sportske dvorane Jelkovec izostala je neupućenima možda očekivana velika dominacija favoriziranih gostiju. Rukometaši Sesveta pružili su takav otpor kakav je malo tko izvan stručnih sesvetskih krugova očekivao. U prvom dijelu utakmice zvijezde PPD-a nikako se nisu mogle značajnije odlijepiti od borbenih, fanatičnih, ali u pojedinim trenucima vidljivo neiskusnih pojedinih sesvetskih rukometaša. Na samom početku utakmice bilježimo čak i vodstvo domaćih od jednog pogotka, 2:1 i 3:2 no, to je podatak samo za našu satisfakciju. Ipak, do 24. minute igralo se prvo izjednačeno, pa potom uz sesvetski minus od samo jednog do dva pogotka. Zatim su se Zagrebaši posložili i na odmor se otišlo s +4 za favorite.

U nastavku gosti dižu tempo, dižu prednost da bi na kraju završilo s više nego podnošljivih +7 za Zagreb.


Najbolji strijelac momčadi bio je Zlatko Raužan s 5 od 5, a po 4 pogodaka postigli su Nikola Finek i Davor Gavrić. Treba istaknuti i golmane Sesveta, posebice Stipu Purića. Obojica su zajedno imali 10 obrana protiv Zagrebovih europskih napadača i reprezentativaca, dok su Zagrebovi golmani imali dvije obrane manje. 


Sesvete su i nadalje treća momčad prvenstva što im do kraja prvenstva više nitko ne može oteti. 


Izjave:  


Silvio Ivandija, trener MRK Sesvete

Čestitam Zagrebu na pobjedi. Njihova kvaliteta je došla do izražaja. Ovo nam je bila četvrta utakmica u deset dana i mislim da je to bio malo prejak ritam za nas. U utakmici nismo imali dovoljno čvrstoće u obrani i bile su neke nepotrebne napadačke greške. Bez obzira na sve mogu svojoj ekipi samo čestitati na pokazanom, na njihovom htjenju, zalaganju borbenosti. Mislim da je to put za dalje, da igramo dalje dobro. Nakon uskrsnih blagdana nam dolaze novi izazovi. Ponovo Zagreb, pa nam dolazi Nexe, a imamo neku otvorenu varijantu da možemo doći čak do drugog mjesta. No, ispunili smo sve ciljeve, čestitam ekipi i idemo još jače dalje.




Zlatko Raužan, igrač MRK Sesvete

Da, bila je to jako teška utakmica. Mislim da smo im četrdesetak minuta mogli parirati, no, njihova kvaliteta je pobijedila i to je to. Bili smo jako motivirani, u utakmicu smo ušli bez stresa bez ne znam kakvih očekivanja, samo smo htjeli što bolje odigrati i mislim da smo uspjeli u tome. Uspjeli smo se nešto i odmoriti za ovu utakmicu tako da nismo bili toliko umorni kako bi se očekivalo od 4 utakmcie u nizu.






Slavko Goluža, trener PPD Zagreb

Čestitke mojim igračima na ozbiljnosti i dobrom pristupu, čestitke domaćinima na fer i korektnoj igri, hvala publici na dolasku na utakmicu u velikom broju, mislim da su mogli uživati u rukometu.  Dobro smo krenuli i odvojili smo se, no poslije su se zaredale neke pogreške koje nismo trebali napraviti, kratke napade smo odigrali, žive lopte je domaćin iskoristio za lagani gol, no poslije smo se posložili i napravili smo razliku na poluvremenu. Drugo poluvrijeme opet smo krenuli istim tempom i na kraju situacija je bila da i mlađi igraju pogotovo neki koji nisu imali adekvatnu minutažu prije svega mislim na Klisa koji u zadnje vrijeme ima problem sa skočnim zglobom, no nakon mjesec i nešto dana se priključio momčadi. Faljić, Kraljević mislim da su odradili dobru utakmicu i evo, idemo zasluženo na uskrsne blagdane.


Stefan Dodić, igrač PPD Zagreb

Bila je to odlična utakmica, kao što smo i očekivali. Stvarno se radi o jednoj dobroj ekipi  za koju smo se dobro pripremili, jer smo znali da neće biti lako pogotovo na gostujućem terenu. Od početka smo to shvatili jako ozbiljno, i mislim da smo to stvarno dobro odradili kao utakmicu sezone.









Sesvete: Filip Perić (4), Stipe Purić (6); Aleksandar Čaprić 3, Darko Krndelj 1, Nikola Jelovčić, Zlatko Raužan 5, Ivan Dumenčić 3 (2), Daniel Vusić 1, Filip Turčić 1, Patrik Hršak 3, Mislav Šuker 1, Mario Zakić 1, Davor Gavrić 4, David Štrković, Nikola Finek 4 i Leon Lukačec 1

Trener: Silvio Ivandija



Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 8:00:50

Create Account