Zagreb nije okaljao svoj europski ugled, Sesvećani se hrabro borili i časno izgubili

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 13.11.2022. 9:51:00
Zagreb nije okaljao svoj europski ugled, Sesvećani se hrabro borili i časno izgubili

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U 9. kolu Premijer lige u subotu navečer u Jelkovcu Sesvete - PPD Zagreb 29:37 (13:17).



U očekivanom ishodu utakmice u subotnju večer pred oko tisuću gledatelja na tribinama sportske dvorane Jelkovec najtrofejnija hrvatska rukometna momčad nije okaljala svoj europski renome i pobijedila domaćine na kraju s velikom razlikom, međutim, veći dio utakmice nije bio tako izvjestan. 


U većem dijelu prvog poluvremena rukometaši Sesveta pokazali su se kao jako tvrd orah koji bi mogao pomrsiti račune i jednoj takvoj legiji profesionalaca kao što je PPD Zagreb. Imali su domaćini i dva vodstva, te nekoliko izjednačenja, no gosti su na kraju prvog poluvremena zahvaljujući svom iskustvu i pojedinim kvalitetama igrača uspjeli ipak imali +4 razlike.


Pokušavali su momci Silvija Ivandije stiskati i u drugom poluvremenu, no kako je nestajalo snage, tako su i oni pomalo kopnili i omogućavali protivnicima podizanje prednosti do konačnog rezultata i razlike od +8.


Ništa strašno, podnošljiv je to poraz od ipak najkvalitetnije hrvatske rukometne momčadi koja je još uvijek klasu iznad. Sesvete nastavljaju prvenstvo u svom cilju, plasmanu u Ligu za prvaka što je gotovo potpuno sigurno i potom ponovo borba za osvajanje nove sezone u europskom kupu.


U svakom slučaju čestitke rukometašima Sesveta na lavovskoj borbi u kojoj je Josip Topić bio najefikasniji s 5 pogodaka, a čak čak desetorica Sesvećana zabili su Zagrebašima pogodak, što im se, vjerujemo, u hrvatskom prvenstvu još nije dogodilo.


Sesvete: Filip Perić (6), Stipe Purić (4); Aleksandar Čaprić, Josip Topić 5, Nikola Jelovčić, Zlatko Raužan 2, Jakov Jelovčić, Ivan Dumenčić 4 (2), Patrik Hršak 3, Mislav Šuker 2, Mario Zakić 1, Davor Gavrić 4, Fran Zovak, David Štrković 3, Nikola Finek 4 i Leon Lukačec 1

Trener: Silvio Ivandija


Izjave:


Silvio Ivandija, trener MRK Sesvete

Nama je ovo bila treća utakmica u sedam dana, za moj gušt smo primili malo previše golova, do sada nismo primili toliko golova, no to je ipak ekipa Zagreba koja je puno bolja i kvalitetnija od nas. Dali smo pravi otpor, bilo je tu lijepih poteza s naše strane i kvalitetnih cepelina, a možda nam je trebala i malo više obrana naših vratara i onda bi to bila malo manja razlika, ali ovako možemo biti zadovoljni da je utakmica završila ovako kako je završila.







Josip Topić, desno krilo MRK Sesvete



Znali smo da je Zagreb favorit, nismo niti očekivali dva boda i čestitke Zagrebu na pobjedi. Koliko smo mogli pružili smo otpor, ali eto Zagreb je level ipak iznad nas i to je to.  Okrećemo se dalje prvenstvu i europskim utakmicama i svemu onome što nas čeka. Jedno smo vrijeme uspjeli pružati otpor, no, presudila je njihova širina klupe, sigurno su i u jačem treningu, a i odmorniji od nas nakon tri utakmice u 7 dana, možda smo i zbog toga pali, ali u svakom slučaju bila je to dobra utakmica s nekoliko napih lijepih poteza i mislim da je publika bila zadovoljna.



Vezane vijesti
Ažurirano: 17.4.2024. 9:04:48

Create Account