Zagreb teško do pobjede u Jelkovcu, Sesvećani pružili herojski otpor

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 30.4.2022. 23:58:21
Zagreb teško do pobjede u Jelkovcu, Sesvećani pružili herojski otpor

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U 9. kolu Lige za prvaka PPD Zagreb daleko teže od očekivanog na kraju uspio pobijediti Sesvete.



Najtrofejniji i najbogatiji hrvatski rukometni klub, s više od 60 velikih nacionalnih i međunarodnih naslova u svojoj povijesti, teškom je mukom izborio pobjedu. Kad se gleda konačni rezultat 27:34, čini se da su Sesvećani prošli dobro, od rukometnog giganta izgubili samo 7 razlike, primili 34 pogodaka, Zagreb ostalima zabija više od 40, a prima jedna 20. 


No, kad se vidi rezultat poluvremena 17:15 za Sesvete, pa još k tome podatak da je na početku drugog poluvremena bilo u dva navrata +3 za domaću momčad, tada se može shvatiti da su Zagrebaši morali pružiti maksimum od sebe da uspiju pobijediti rasterećene i razigrane rukometaše Sesveta kojima je još nedostajalo 4 standardnih igrača, pa su mjesto uzeli mladi, čak kadeti.


Tek nakon pada snage i koncentracije, kao posljedica skraćene rotacije, te uz iskustvo međunarodne momčadi Zagreba, došlo je do ipak očekivane pobjede gostiju. 


Najefikasniji u redovima Sesveta bili su Darko Krndelj i Patrik Hršak s po 6, te Ivan Dumenčić s 5 pogodaka. Kod gostiju 7 pogodaka upisao je Ivan Čupić.

Sesvete i nadalje drže treću poziciju u poretku, no sada s istim brojem bodova kao i četvrta Gorica, pa će naredne subote u Velikoj Gorici međusobni ogled odlučiti o trećem mjestu i igranju europskih utakmica.


Sesvete: Filip Perić (5), Stipe Purić (2); Darko Krndelj 6 (3), Josip Topić, Zlatko Raužan 1, Ivan Čulo 1, Danijel Papić 2, Tin Baković, Ivan Dumenčić 5 (1), Krešimir Krešić 3, Mislav Šuker 1, Davor Gavrić, Fran Zovak, David Štrković, Patrik Hršak 6 i Nikola Finek 2

Trener Silvio Ivandija


Izjave nakon utakmice:


Silvio Ivandija, trener MRK Sesvete 


Vodili smo protiv Zagreba u prvom poluvremenu dva, početkom drugog tri razlike i to je stvarno bilo iznenađenje. Igrali smo dobar rukomet, pogotovo od 10. minute kad se u startu Zagreb odlijepio na 5:1, mi smo tad tad počeli igrati 7 na 6 kojeg smo vrlo uspješno igrali veći dio utakmice. Na kraju nam je ponestalo snage, bili smo kratki u rotaciji, nije bilo niti Strbada, niti Gavrića, Vusić nam je još prije otpao na duže vrijeme, Čaprić nam je na treningu ozlijeđen, ali na kraju čestitam igračima na dobroj igri, stvarno su danas odigrali jednu pravu mušku utakmicu. Nadam se da ćemo to ponoviti i u iduću utakmicu s Goricom gdje nam je pobjeda bitna za tu treću poziciju koja vodi u europska natjecanja.



Patrik Hršak, igrač MRK Sesvete  

Ušli smo u utakmicu bez ikakvog pritiska, znali smo da ne možemo ništa izgubiti, išli smo na glavu i eto... Nismo se nadali da ćemo uspjeti pružiti ovakav otpor, ali, eto, sve je moguće.









Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 8:00:50

Create Account