ATP Mallorca: Konjuh bez polufinala

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 23.6.2017. 18:58:18
ATP Mallorca: Konjuh bez polufinala

Foto: EPA/LLITERES

Hrvatska tenisačica Ana Konjuh nije se uspjela plasirati u polufinale WTA turnira na Mallorci, nju je u četvrtfinalu sa 7-5, 1-6, 7-6 (5) svladala Latvijka Anastasija Sevastova u dvoboju koji je trajao dva sata i 17 minuta. 


Protiv osam godina starije Latvijke 19-godišnja Dubrovčanka bila je nadomak osvajanja svakog od tri odigrana seta, ali je na kraju izgubila susret.

U prvom setu Konjuh je dva puta imala "break" prednosti, ali se Sevastova uspijevala vraćati u rezultatsku ravnotežu da bi kod vodstva od 5-4 Konjuh stigla i do tri vezane set-lopte na servis Latvijke. Niti to nije uspjela realizirati da bi u sljedećem gemu izgubila servis što se pokazalo kobnim za prvi set.

I drugi je set krenuo slično kao prvi, Konjuh je napravila "break" za 2-0 samo da bi tu prednost odmah u sljedećoj igri ispustila. Ipak, potom je uspjela napraviti seriju od četiri uzastopna gema i dobila tu dionicu igre sa 6-1.

U trećem setu nije bilo "breaka" do sedme igre kada je Konjuh oduzela servis Sevastovoj, no po starom lošem običaju tu je prednost odmah i ispustila. No, kod 4-4 Dubrovčanka je napravila još jedan "break" i stigla do servisa za meč. Tada se po tko zna koji put u ovom meču ponovila situacija u kojoj Konjuh nije uspjela okončati posao, pa je Sevastova poravnala na 5-5 i o pobjednici je odlučivao "tie-break".

Dvostruka servis pogreška Konjuh u trećem poenu odlučujuće igre dala je inicijativu Sevastovoj koju je Latvijka uspjela pretvoriti u pobjedu. Konjuh je dva puta uspijevala nadoknaditi "mini-break" zaostatka, no kada je kod zaostatka 4-5 poslala ne pretjerano zahtjevan bekhend u mrežu i ponudila Latvijki dvije meč-lopte povratka za Konjuh više nije bilo. 


(Hina)


Create Account