Donna Vekić i Petra Marčinko najavile Zagreb Ladies Open

Autor: Tomislav Radić
Objavljeno: 22.4.2022. 13:10:59
Donna Vekić i Petra Marčinko najavile Zagreb Ladies Open

Foto: Dario Lepoglavec

Na teniskim terenima Centra Maksimir od 24. do 30. travnja održat će se teniski turnir ZAGREB LADIES OPEN, najavljeno je na konferenciji za novinare kojoj su prisustvovale i  igračice Donna Vekić i Petra Marčinko. 



Zagreb Ladies Open je  međunarodni profesionalni teniski turnir koji se održava na području grada Zagreba za nagradni fond od 60 tisuća dolara. 


Na turniru će nastupiti  64 tenisačice iz 40 zemalja  i 11 naših igračica, među kojima su i Donna Vekić, Petra Marčinko i Lucija Ćirić Bagarić.

Prošle godine turnir je bio zatvoren za javnost, no ove godine gledatelji se vraćaju na tribine Zagreb Ladies Opena. Ulaz za teniske mečeve je besplatan a priprema se i cjelodnevni popratni program. 


„U nedjelju nas čeka prvo kolo kvalifikacija uz odličan ždrijeb i raspored. Od najvećih imena možemo izdvojiti Kristinu Mladenović koja je prva nositeljica. Uz to nas iznimno veseli da će  čak 11 hrvatskih igračica zaigrati na turniru, od kojih je 5 primilo pozivnicu organizatora.“- izjavio je direktor turnira Emir Aliti. 

„Nakon dugo vremena opet ću zaigrati u Hrvatskoj. Zagreb Ladies Open  bit će odlična priprema za zemljanu podlogu Roland Garrosa. Očekujem odličan turnir“ - rekla je Donna Vekić . 


‘’ Primiti pozivnicu od organizatora i ove godine je velika čast. Igrat ću u svom gradu i pred svojom publikom. ’’ – izjavila je Petra Marčinko.  


Zagreb Ladies Open najjači je turnir u seriji Croatian Tennis Pro Tournaments. Ova serija dio je inicijative Hrvatskog teniskog saveza kojom se nastoji omogućiti našim mladim tenisačicama skupljanje bodova i iskustva na domaćim terenima, a sve to uoči početka najvećeg Grand Slam turnira na zemljanoj podlozi – Roland Garrosa.


‘’Organizatoru sve čestitke i veliko hvala što ćemo imati priliku uživati u vrhunskom tenisu.’’ – izjavio je pročelnik Gradskog ureda za sport i mlade Milan Pavelić.


 Ministarstvo turizma i sporta, Hrvatski teniski savez i Grad Zagreb partneri su ovog turnira.


Vezane vijesti
Ažurirano: 26.5.2022. 15:38:10

Create Account