WTA Nottingham: Jana Fett i Donna Vekić u 2. kolu

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 13.6.2017. 17:55:19
WTA Nottingham: Jana Fett i Donna Vekić u 2. kolu

Foto: HINA/HTS

Hrvatska tenisačica Donna Vekić plasirala se u 2. kolo WTA turnira u Nottinghamu nakon što je u utorak pobijedila Amerikanku Shelby Rogers sa 6-4, 6-3.

 

U prvom setu obje igračice držale su svoje servise do osmog gema, kada je Vekić iskoristila prvu priliku za "break" i vodstvo 5-3. No, Amerikanka Rogers već u sljedećem gemu vratila je izgubljeni servis, ali to nije uzdrmalo Donnu Vekić. Ona je ponovno oduzela servis protivnici, te je dobila set sa 6-4.

U drugom setu sličan scenario, opet se prva prilika za "break" ukazala Donni Vekić, i to opet u osmom gemu. Hrvatica ju je iskoristila i onda je na svoj servis, nakon 65 minuta igre, okončala meč u svoju korist.

U sljedećem kolu Donna Vekić će igrati protiv još jedne Amerikanke, Julie Boserup (87. na WTA listi), koju je dobila u dosadašnja dva susreta, ove godine u Madridu i 2015. u Linzu.


Dan ranije 2. kolo WTA turnira u Nottinghamu izborila je Vrbovčanka Jana Fett, koja je eliminirala Nijemicu Monu Barthel sa 6-3, 5-7, 7-5. Jana Fett će u 2. kolu igrati protiv pobjednice dvoboja između Australke Ashleigh Barty i Njiemice Tatjane Marije.


(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 26.5.2022. 15:38:10

Create Account