Alkoholni rekorder zaustavljen u Sesvetama, ponovo porast broja "veselih" vozača

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 6.9.2021. 11:16:27
Alkoholni rekorder zaustavljen u Sesvetama, ponovo  porast broja "veselih" vozača

Foto: Anđelko Suhodolčan/PIXSELL

Policija je izvijestila o rezultatima pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda  utvrdila suprotno od onoga što se događalo kroz ljeto, porast broja alkoholiziranih vozača.



 

U vrijeme provođenja akcije utvrđena su ukupno 642 prometna prekršaja, od čega 68 prekršaja vozača s alkoholom,  zatim 299 prekršaj nepropisne brzine, 59 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 364 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, pet prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, tri pod zabranom, osam prekršaja upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom te 166 ostalih prekršaja.

 

Najveća zabilježene koncentracije alkohola kod vozača i vozačica su:

 

U subotu, 4. rujna 2021. godine oko 1.25 sati u Sesvetama, na Zagrebačkoj cesti, 36-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 2,74 g/kg. Vozač je isključen iz prometa te zadržan do otrežnjenja.

 

U nedjelju, 5. rujna 2021. godine oko 2 sata, 24-godišnjakinja je  upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretala se kolnikom Savske ceste u smjeru sjevera. Kontrolom vozila i vozača utvrđena joj je koncentracija alkohola od 1,09 g/kg. Vozačica je isključena iz prometa i oduzeta joj je vozačka dozvola na 12 sati. 


Na sesvetskom području ukupno je prijavljeno 14 vozača za vožnju pod utjecajem alkohola, zbog nepropisne brzine sankcionirano 68 vozača, te 10 osoba iz drugih prekršaja iz sigurnosti prometa na cestama.


Od ukupno 68 prekršaja vozača s alkoholom u krvi na području PUZ-a, kod 15 vozača (22,1%) alkotestiranjem utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg, i evidentirano je četrnaest mladih vozača (20,6%) kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa.


Prilikom provođenja akcije, sedam osoba je smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola, a isto toliko je uhićeno i privedeno na Prekršajni sud radi žurnog prekršajnog postupka.


Vezane vijesti
Ažurirano: 11.3.2024. 17:13:17

Create Account