Biciklistički događaj "Brevet" Sesvetsko proljeće 2022. ove subote

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 25.3.2022. 13:42:44
Biciklistički događaj "Brevet" Sesvetsko proljeće 2022. ove subote

Foto: Pixabay

Sudionici imaju 13 i pol sati vremena proći 200 kilometara trase kroz četiri županije i 5 kontrolnih točki, da bi povratak ponovo bio u Sesvetskoj Sopnici.



U Europi već vrlo rašireno bicisklističko druženje originalnog naziva BREVET DES RANDONNEURS  u slobodnom prijevodu Licencirani ili certificirani izlet, okupljanje je biciklista koji imaju zadatak proći određenom rutom u određenom vremenu. Pri tome nije važno tko je prvi ili posljednji, važno je da se zadana ruta odvozi najdulje do zadanog vremena, pri tom prolazeći nekoliko kontrolnih točki, te zaustavljajući se u lokalnim kafićima radi okrijepe, te na određenom punktu za ručak.


Kod nas biciklisti skraćeno takav event nazivaju Brevet (u francuskom izgovoru breve bez t, što znači certifikat ili licenca), a upravo su Francuzi vlasnici prava izdavanja licence organizatorima takvih događanja u pojedinim državama. 


"Sesvetsko proljeće 2022" BREVET DES RANDONNEURS (breve de randoner) bit će održano ove subote, 26. ožujka uz sudjelovanje više od 150 biciklista. Polazna točka je Sesvetska Sopnica kod društvenog doma gdje će lokalni biciklisti, inače organizatori sesvetskog brevea prije polaska zapaliti svijeće kod spomenika svojim prijateljima i suborcima poginulima u Domovinskom ratu.


Ukupna dužina trase je 200 km, polazak je u 8 sati, a najkasniji dolazak natrag u Sopnicu je u 19,30. Dakle, sudionici imaju 13 i po sati vremena "preklačiti" zadanu trasu koja odmah započinje žestoko, penjanjem na Laz i spuštanjem u Mariju Bistricu gdje je kontrolna točka i prva okrjepa na terasi jednog lokalnog kafića. Potom slijedi put kroz Zagorje preko Konjščine do Novog Marofa gdje je druga kontrola i okrjepa.  Slijedi nastavak lokalnim cestama prema Vrbovcu i 3. točki, pa potom je na redu Čazma i 4. točka, te konačno posljednja peta kontrolna točka u Kloštar Ivaniću. 


Od tamo je povratak u Sesvetsku Sopnicu gdje se prvi "randonneursi" očekuju oko 15 sati. Po dolasku svi će sudionici biti počašćeni gulašem ili grilom.



Vezane vijesti
Ažurirano: 24.3.2024. 14:59:15

Create Account