Bježao "Kobrama" po A4, na čvoru Sesvete udario u ogradu, osuđen na sesvetskom sudu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 1.3.2023. 11:22:36
Bježao "Kobrama" po A4, na čvoru Sesvete udario u ogradu, osuđen na sesvetskom sudu

Foto: PUZ

Izrečena ukupna novčana kazna od 2.390 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 2 mjeseca.Policija je izvijestila o pravoj potjeri prvo po obilaznici na području Sesveta, potom po Slavonskoj aveniji sa završetkom na Općinskom sudu u Sesvetama.


U nedjelju, 26. veljače 2023. godine oko 00.50 sati, 45-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se prometnim čvorom Sesvete autoceste A4 u smjeru Zagreba. Nakon toga, odbio se zaustaviti policijskim službenicima Mobilne jedinice prometne policije Ravnateljstva policije uslijed čega je prednjim dijelom vozila naletio na zaštitnu metalnu ogradu autoceste. Nakon prometne nesreće, bez zaustavljanja nastavio se kretati autocestom A4 te kolnikom Slavonske avenije u smjeru zapada sve do raskrižja Slavonske avenije i Ulice Kruge. Tu su ga uspjeli zaustavili policijski službenici, a tijekom obavljanja kontrole vozač je odbio alkotestiranje te vađenje krvi i urina.

 

Uz optužni prijedlog, priveden je na nadležni Općinski sud u Sesvetama gdje mu je presudom izrečena ukupna novčana kazna od 2.390 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 2 mjeseca.


Vezane vijesti
Ažurirano: 12.7.2024. 10:21:26

Create Account