Bježao u Sesvetama policiji, oštetio njihovo vozilo i dobio tri tjedna zatvora, drugi vozač uhićen radi pijanstva

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 2.6.2023. 15:57:46
Bježao u Sesvetama policiji, oštetio njihovo vozilo i dobio tri tjedna zatvora, drugi vozač uhićen radi pijanstva

Foto: Borko Samec/Sesvete danas, ilustracija, fotografija nije povezana s događajem iz članka

Jedan vozač kažnjen je na sesvetskom prekršajnom sudu jer se nije zaustavio na naredbu policije, te je bježao policijskim službenicima i oštetio njihovo vozilo, a drugog su vozača pak uhitili radi pijanstva.



Prema policijskoj informaciji, u subotu, 27. svibnja oko 15.20 sati, u Sesvetama, 50-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka. Na raskrižju Trakošćanske i Bistričke ulice u Sesvetama nije postupio po naredbi policijskih službenika da zaustavi svoje vozilo već se udaljio i čineći niz prometnih prekršaja nastavio vožnju prema Varaždinskoj cesti. Dolaskom do kućnog broja 33 zaustavio je svoje vozilo te se pješice dao u bijeg, dok zaustavljeno vozilo nije osigurao da samo ne krene s mjesta zaustavljanja. 


Uslijed takvog postupanja, njegovo vozilo oštetilo je službeno policijsko vozilo što također nije spriječilo muškarca da nastavi bijeg. Međutim, policijski službenici sustigli su ga te uz uporabu sredstava prisile-tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje uhitili. Naknadno je utvrđeno da je vozilom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje odnosno za vrijeme dok mu je izrečena mjera ukidanja vozačke dozvole radi prikupljenih negativnih bodova.


 Zbog odbijanja testa na opojne droge vozač je smješten u zdravstvenu ustanovu, a nakon završetka hospitalizacije je uhićen te doveden na prekršajni sud u Sesvetama gdje je proglašen krivim te mu je izrečena bezuvjetna kazna zatvora u trajanju od 20 dana kao i ukupna novčana kazna u iznosu od 3.590 eura.

 

U četvrtak, 1. lipnja oko 2 sata, u Sesvetama, 46-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka kolnikom Zagrebačke ceste  u smjeru istoka. Obavljenim nadzorom vozila i vozača te alkotestiranjem utvrđeno je da je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 1,59 g/kg. Vozač je uhićen i smješten u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstava. Naknadno je doveden na nadležni prekršajni sud u Sesvete gdje je proglašen krivim. Izrečena mu je novčana kazna od 1.320 eura te zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od jednog mjeseca.


Vezane vijesti
Ažurirano: 11.3.2024. 17:13:17

Create Account