Božićnim koncertom Vugrovčani proslavili Božić i poželjeli sretnu Novu godinu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 29.12.2019. 11:58:08
Božićnim koncertom Vugrovčani proslavili Božić i poželjeli sretnu Novu godinu

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Tradicionalnim božićnim koncertom u velikoj dvorani vugrovečke Stare škole KUD Dragutin Domjanić Vugrovec proslavio je blagdane.



Dvadesetak godina vugrovečki folkloraši božićnim koncertima proslavljeni su Božić i ispraćali godine na izmaku, tako je bilo i ove, a čini se da će ta lijepa tradicija još dugi niz godina potrajati. U velikoj dvorani vugrovečke Stare škole u subotu, 28. prosinca navečer prigodnim božićnim napjevima, ali i tradicionalnim plesovima i dječjim igrama u gotovo dva sata programa izvođači su razgalili dušu i otvorili srca nazočnih posjetitelja kojih se nekoliko stotina uspjelo doslovce nagurati u dvoranu. 


Gost koncerta bio je zbor crkve Presvetog Trojstva iz Sremskih Karlovaca (Srbija). Članovi zbora, vojvođanski Hrvati otpjevali su tri prigodne božićne pjesme. Na posljetku, članovi KUD-a, ali i gosti, članovi zbora Eko-etno udruge Prigorske sem gore list iz Blaguše zajednički su pod ravnanjem Viktora Brezaka otpjevali Narodi nam se, a tijekom pjesme zapjevali su i svi posjetitelji.


Zapjevali su i uzvanici. Pa je tako pjevala i Zlata Trošelj, izaslanica gradonačelnika Milana Bandića koja je na početku pozdravila sve nazočne, baš kao i Dragutin Topolovec, predsjednik ZAFAZ-a. Koncertu su nazočili Stjepan Kezerić, predsjednik VGČ Sesvete, Cvijeta Grijak, predstavnica Gradskog ureda za kulturu, vugrovečki župnik vlč. Filip Lucić i mnogi drugi.


"Ovime koncertom vugrovečki KUD Dragutin Domjanić završava još jednu plodnu godinu bogatu nastupima u zemlji i inozmestvu, ali i organizacijama nekoliko značajnih manifestacija i koncerata" rekla je na početku pozdravljajući nazočne njegova predsjednica Jasna Židak dajući time svima do znanja da će gotovo 160 članova društva, što aktivnih u izvođenju programa kroz sedam različitih grupa, što u značajnoj logistici ili podupirajućih u radu društva i nadalje svojim radom skrbiti za očuvanje naše baštine  tradicije. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 19.3.2024. 9:40:45

Create Account