Branitelji položili vijence i održali Gulašijadu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 29.9.2018. 17:16:12
Branitelji položili vijence i održali Gulašijadu

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Polaganju vijenaca kod spomenik poginulim Sesvećanima nazočio je izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, Ante Deur.


UHDDR Sesvete u petak dopodne u sklopu projekta „Da se ne zaboravi” organizirao je, kao i niz godina do sada polaganje vijenaca kod spomenika poginulim sesvetskim braniteljima u Bistričkoj ulici. Polaganju vijenaca nazočio je izaslanik predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, Ante Deur. Vijence je uz članove UHDDR-a položio u ime Vijeća g.č. Sesvete, predsjednik Stjepan Kezerić inače i sam branitelj, a u ime Hrvatske žene nazočila je predsjednica Sesveta Mira Halapa.


Polaganje vijenaca je uvod u manifestaciju kojom sesvetski članovi UHDDR-a žele okupiti branitelje na jedno veliko druženje i razmjenu iskustava. Stoga organiziraju natjecanje braniteljskih ekipa pod nazivom „U boj, u boj za kotlić moj”, a također i natjecanje u belotu. 


Ove je godine na tom okupljanju koje je ustvari dio velike vugrovečke manifestacije Vugrovečko Miholje, sudjelovala čak 31 ekipa braniteljskih udruga. Stručni ocjenjivački sud koji su činili naši eminentni kuhari: Saša Domitrović, Zlatko Novaković i  Željko Kukička proglasili su najbolje skuhane kotliće. Prvo mjesto osvojile su Crne Mambe, 2. Gbr, 2. mjesto ekipa specijalne policije Alfe, dok su treći bili Rebelsi iz Karlovca. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 17.12.2023. 15:18:33

Create Account