Brojni, mladi, aktivni - Godišnja skupština DVD-a Sesvetska Selnica

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 5.2.2023. 12:14:19
Brojni, mladi, aktivni - Godišnja skupština DVD-a Sesvetska Selnica

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Čak 73 člana podmlatka i mladeži dio je DVD-a Sesvetska Selnica s kojima se vrlo kvalitetno radi, pa stog nema bojazni za budućnost ovog društva.




Dobrovoljno vatrogasno društvo Sesvetska Selnica, održalo je u subotu navečer u prepunoj velikoj dvorani novog vatrogasnog doma izvještajnu godišnju skupštinu. Ovo vrlo aktivno društvo, prema podnijetom izvještaju tajnika Marka Pešuta, broji 156 članova, prema čemu spada u red najvećih sesvetskih vatrogasnih društava, a svakako su najbrojniji po vatrogasnom podmlatku i mladeži koji imaju čak 73 člana, pa, kako je rečeno, za budućnost ovog društva nema bojazni, a o izvrsnom radu s najmlađim članovima svjedoče i brojni pehari osvojeni na mnogim natjecanjima. 


Društvo broji 39 operativnih članova spremnih za izlazak na intervenciju, a kroz ljeto dežurali su s nekoliko članova na dislokaciji na otoku Braču.


Uspješno su realizirali i Fond solidarnosti EU odakle su povukli više od 225 tisuća kuna za nabavu opreme uništene na brojnim intervencijama spašavanja nakon dva velika potresa. 

Uz tajnikom izvještaj, uobičajeno su podnijeta i sva druga potrebna izvješća i usvojeni planovi za naredno razdoblje.


Brojne aktivnosti društva prepoznate su i u Vatrogasnoj zajednici Grada Zagreba, pa su tako zamjenik predsjednika VZG-a Srećko Bahlen i zapovjednik VZG-a za dobrovoljno vatrogastvo Drago Ruga pohvalili rad i zaželjeli im uspješan nastavak njihovih aktivnosti s nadom da će biti što više uvježbavanja, a što manje intervencija. 


Na posljetku uručena su uvjerenja za članove vatrogasne mladeži, zatim vatrogascima za položena zvanja i specijalizacije, te zahvalnice zaslužnima za pomaganje društvu.



Vezane vijesti
Ažurirano: 19.2.2024. 13:37:48

Create Account