Dan narcisa obilježen u Sesvetama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 26.3.2022. 17:10:44
Dan narcisa obilježen u Sesvetama

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U humanitarnoj javnozdravstvenoj akciji članice Hrvatske žene organizacije Sesvete prodajom narcisa obilježili su Dan ovih prekrasnih proljetnica.



Prema riječima predsjednice sesvetskog ogranka Hrvatske žene, Mire Halape, danas je povodom Dana narcisa na Trgu Dragutin Domjanića ispred Muzeja Prigorja prodano 1500 narcisa.


"Narcise nam je dostavila udruga PINK life koja promovira i podupire preventivne programe, kao i samo liječenje jedne od najčešćih i najsmrtonosnijih ženskih bolesti, raka dojke. Sav novac od prodaje narcisa dostavljamo udruzi koja svojim radom pridonosi s preventivnim programima većem uspjehu ranog otkrivanja raka dojke kada je on u vrlo velikom postotku izliječiv", izjavila je Halapa zahvaljujući sugrađanima na velikom odazivu zbog čega su u vrlo kratkom vremenu žene prodale cjelokupnu pripremljenu količinu narcisa.


Među prvima oko 9 sati dopodne narcise su došli kupiti čelnici sesvetskog HDZ-a.

"Već niz godina podupiremo ovu hvale vrijednu javnozdravstvenu i humanitarnu akciju kojom se ženama želi skrenuti pozornost na potrebu  povremenih medicinskih pregleda, jer, kako smo naučili od stručnjaka, otkrivena u ranoj fazi ova vrlo opaka bolest u vrlo velikoj mjeri je izlječiva. I nadalje ćemo uz ovu podupirati slične društveno korisne programe i akcije", rekao nam je predsjednik sesvetskog HDZ-a Ante Deur koji je stručke narcisa kupio u društvu svojih kolega Dražena Markote i Matije Kralja.



Vezane vijesti
Ažurirano: 23.3.2024. 18:18:08

Create Account