Dan narcisa ove godine pokvarilo ružno vrijeme i slab odaziv

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 26.3.2023. 12:01:57
Dan narcisa ove godine pokvarilo ružno vrijeme i slab odaziv

Foto: Borko Samec, Sesvete danas

U humanitarnoj javnozdravstvenoj akciji članice Hrvatske žene organizacije Sesvete prodajom narcisa po jučerašnjem kišnom i hladnom vremenu obilježile su Dan ovih prekrasnih proljetnica.




Dan narcisa, javnozdravstvena  hvale vrijedna akcija, traje već niz godina , opće je poznata i uglavnom je do sada bila itekako dobro posjećena, međutim, jučerašnji dan bio je vjerojatno najlošiji za njenu provedbu. 


Prema riječima predsjednice sesvetskog ogranka Hrvatske žene, Mire Halape, nikada manje narcisa nisu prodale. "Nikad se  nismo više smrzle, isto tako nikad nismo imale manje kupaca. Prodale smo jedva trećinu ponuđenih narcisa. Prethodnih godina prodavali smo po 1500 narcisa i to u samo sat - dva akcije. Ono što posebno boli jest da nas nitko od javnih osoba u Sesvetama nije došao podržati. Mi ovo ne radimo za sebe, nego potičemo javnozdravstvenu akciju koja je općeprihvaćen u našoj zemlji", izjavila nam je Mira Halapa. 


"Narcise nam je dostavila udruga PINK life koja promovira i podupire preventivne programe, kao i samo liječenje jedne od najčešćih i najsmrtonosnijih ženskih bolesti, raka dojke. Sav novac od prodaje narcisa dostavljamo udruzi koja svojim radom pridonosi s preventivnim programima većem uspjehu ranog otkrivanja raka dojke kada je on u vrlo velikom postotku izliječiv. No, nije dobro to što njih ne zanima koliko smo prodali narcisa, oni žele sav novac za sve dostavljene nam narcise i sad smo doista u velikom problemu, probat ćemo ih još prodat tijekom nedjelje", zaključila je Halapa. 

Tko je u mogućnosti, neka još kupi ove predivne proljetnice, ukrasi si njima stan, a time ujedno pomogne i sesvetskim ženama koje su uložile veliki trud u provedbu ove javnozdravstvene akcije.


Vezane vijesti
Ažurirano: 23.3.2024. 18:18:08

Create Account