Dani Brestja završili polaganjem cvijeća na spomenik poginulim braniteljima iz Brestja i misom

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 21.5.2023. 16:55:50
Dani Brestja završili polaganjem cvijeća na spomenik poginulim braniteljima iz Brestja i misom

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Sedmodnevna manifestacija Dani Brestja završila je u nedjelju dopodne polaganjem cvijeća i paljenjem lampaša kod spomenika poginulim braniteljima tog naselja ispred doma u Starom Brestju. 




Dani Brestja su završeni. Zadnjeg dana organizatori, mjesni odbori jednog naselja kojeg dijeli potok i administrativna granica na Staro i Novo Brestje organizirali su jednu gestu, polaganje cvijeća kod spomenika, kojom se želi očuvati spomen na u Domovinskom ratu poginule dečke iz Brestja


Molitvu je kod spomenika predvodio je župnik Brestja, preč. Zlatko Pavetić. Svoje braće po oružju u kratkom obraćanju prisjetio se saborski zastupnik Ante Deur koje je istaknuo da Brestje svoje heroje nikad ne smije zaboraviti. Svim nazočnima zahvalila je u ime organizatora manifestacije predsjednica M.O. Staro Brestje Anđa Čujić koja je u društvu suorganizatorice manifestacije Ines Sosa Meštrović, predsjednice M.O. Novo Brestje također položila zapaljeni lamaš. 


Uz suborce, cvijeće su kod spomenika položili i lampaše zapalili članovi obitelji pokojnih heroja Brestja, a ovom činu odavanja počasti kod spomenika nazočilo je i nekoliko supruga poginuli naših ratnika iz drugih dijelova Sesveta.


Nakon polaganja u crkvi Dobrog pastira u Brestju župnik preč. Pavetić predvodio je misu kojom je u propovijedi objedinio  i održanu manifestaciju Dani Brestja i prisjećanje na brestjanske u ratu poginule dragovoljce.


Vezane vijesti
Ažurirano: 4.2.2024. 11:44:08

Create Account