Dani sigurnosti u prometu 16. - 22. rujna na svim europskim cestama (video)

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 16.9.2022. 10:59:52
 Dani sigurnosti u prometu 16. - 22. rujna na svim europskim cestama (video)

Foto: ROADPOL vizual

Europska mreža prometnih policija Roadpol provodi akciju sigurnosti na cestama pod nazivom Safety days, Stay alive and save lives.Cilj projekta je smanjenje broja smrtno stradalih osoba u prometu raznim preventivno-represivnim aktivnostima koje će se provoditi diljem Europe


Od 16. do 22. rujna 2022. godine u organizaciji Europske mreže prometne policije ROADPOL održavaju se Dani sigurnosti u prometu, pod geslom „Ostani živ i spasi živote“.


Svakoga dana na europskim cestama u prosjeku smrtno strada 70 osoba. Stoga je i cilj samoga projekta „Dani sigurnosti u prometu“ preventivno-represivnim aktivnostima smanjiti broj smrtno stradalih osoba u prometu na razini Europe.


Projekt se održava u suradnji s Europskom komisijom te se uvijek odvija istovremeno s Europskim tjednom mobilnosti.


Glavni događaj je Dan bez poginulih u prometu, koji se obilježava 21. rujna.

Taj dan će se u svim policijskim upravama na području Republike Hrvatske pojačati preventivno-represivne aktivnosti policije s ciljem suzbijanja najtežih prometnih prekršaja, uz korištenje maksimalnog broja raspoloživih policijskih službenika i potrebne tehnike.

Cilj je smanjiti broj poginulih u prometu na nulu, barem na jedan dan - dan u kojem nitko neće poginuti na europskim cestama.


Uz nepropisnu brzinu kretanja, distrakcije vozača jedan su od najčešćih uzroka sudara.

2021. godine u Republici Hrvatskoj policijski službenici nadzorom su utvrdili čak 77.833 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te 46.251 prekršaj korištenja mobitela za vrijeme vožnje. 

Stoga će se paralelno s Danima sigurnosti u prometu odvijati i ROADPOL-ova operativna akcija na distrakciju, u sklopu koje će policijski službenici svih policijskih uprava pojačano nadzirati uporabu sigurnosnog pojasa u vožnji te korištenje mobitela i drugih uređaja.


Informacije o svim aktivnostima koje će se provoditi u policijskim upravama u okviru Dana sigurnosti u prometu možete pronaći na interaktivnoj karti na službenoj stranici ROADPOL Safety Days.


Potpišite prisegu o poželjnom ponašanju svih sudionika u cestovnom prometu, proširite vijest i postanite dio konstruktivnog dijaloga na društvenim mrežama uz hashtag #ROADPOLSafetyDays


Uz vašu pomoć neka svaki dan bude Dan bez poginulih u prometu!


Video: ROADPOL e.V.

Vezane vijesti
Ažurirano: 2.4.2024. 11:35:17

Create Account