DHMZ upozorava danas na iznimnu, pasju vrućinu.

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 10.8.2017. 9:08:32
DHMZ upozorava danas na iznimnu, pasju vrućinu.

Foto: Ilustracija

U Hrvatskoj će danas biti pretežno ili djelomice sunčano, vruće i vrlo vruće, najviša dnevna temperatura uglavnom od 34 do 40 Celzijevih stupnjeva!


Uz prolazno više oblaka ponajprije na zapadu zemlje mjestimice može pasti malo kiše ili poneki pljusak praćen grmljavinom. Kasno poslijepodne i navečer pljuskovi i grmljavina vjerojatni su i u ostatku unutrašnjosti te na dijelu srednjeg Jadrana, a moguće je i jače grmljavinsko nevrijeme.


Vjetar slab do umjeren jugozapadni, u Slavoniji jugoistočni, poslijepodne će u zapadnim područjima okrenuti na sjeverni. Na Jadranu jugo i jugozapadnjak, na sjevernom dijelu prolazno i sjeverozapadnjak, navodi se u prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za danas, 10. kolovoza. 


"Ponegdje bi i danas mogli pasti temperaturni rekordi, ponajviše na području Slavonije i unutrašnjosti Dalmacije", rekao je jutros Zoran Vakula u jutarnjim vijestima HRT-a. A kad Vakula kaže moramo to uzeti s maksimalnom pozornošću.


I dalje ostaju na snazi sve one preporuke o čuvanju zdravlja na ovakvim vrućinama koje su građani, vjerujemo, već dobro usvojili.

Posebno upozorrnje uputile su udruge za zaštitu životinja da posebnu pozornost obratimo na naše kućne ljubimce, ali i domaće životinje na način da ih pokušamo držati u sjeni, te im prirediti dovoljne količine vode. A niti lagano povremeno polijevanje vodom neće biti zgorega (mačkama to nemojte činiti).





Vezane vijesti
Ažurirano: 21.6.2021. 15:08:30

Create Account