Djed Mraz kod branitelja

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 17.12.2017. 12:20:16
Djed Mraz kod branitelja

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Sesvetski dragovoljci osim što su održali svoju skupštinu, ugostili su i Djeda Mraza koji je djeci, ali i unucima članova udruge donio prigodne darove.


Udruga hrvatskih dragovoljaca domovinskog rata Sesvete održala je u subotu navečer u vugrovečkoj Staroj školi koja ujedno služi kao društveni dom, godišnju izvještajnu skupštinu na kojoj je predsjednik udruge Krunoslav Kašić izreferirao cjelogodišnju aktivnost članova udruge koja je doista impozantna i spada u red među najaktivnijim udrugama proisteklima iz Domovinskog rata.

Nazočnima se obratio i zastupnik u skupštini Grada Zagreba, ali u ovom slučaju kao predstavnik udruge veterana Tigrova Darko Katuša, i mnogi drugi. Pojedincima zaslužnima za kroz godinu pomoć udruzi, kao i pojedinim članovima udruge uručena su priznanja i zahvalnice.

Potom je stigao jedan sijedi i dugobrati djedica u crvenoj odjeći kojem su se najviše veselili mališani. Oni su mu pjevali, recitirali, a s njime i zaplesali. Poneki su se usudili i sjesti mu u krilo, a na tom se mjestu na trenutak ugnijezdila i jedna mama kojoj se to, po izrazu lica, jako dopalo. Dopalo se to i našem djedici koji je mami odmah ponudio stalni posao u njegovoj rezidenciji na sjevernom polu. Ili gdje već. 

Uz bombone i lizalice  (za bolje poticanje karijesa), Djed Mraz je djeci uručio i darove koje su djeca s ogromnim zadovoljstvom primila o odmah odjurila svojima pokazati što su dobili. Darove su djedici pripremili njegovi pomoćnici patuljci – vrijedni članovi UHDDR-a Sesvete.  

Cijela večer je završila uz prigodnu zakusku do dugo u noć. Mališani su ipak nešto ranije krenuli doma, odmah nakon odlaska najdražeg im lika. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 24.12.2023. 11:38:55

Create Account