Do kraja godine nestat će Badelove zgrade, tu će niknuti novo naselje

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 12.10.2022. 10:48:00
Do kraja godine nestat će Badelove zgrade, tu će niknuti novo naselje

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Stare namjere su propale, pristigli novi investitori s idejama usklađenima sa potrebama i željama Sesvećana.




Poduzeće Sesvete park d.o.o. novi je investitor u pripremu terena za izgradnju novog sesvetskog kvarta, naselja koje će niknuti na prostoru bivše tvornice Badel. Direktor tvrtke, naš Sesvećan Marko Ćurković kaže da bismo za 5 - 6 godina mogli početi koristiti novi sesvetski prostor, prilagođen modrenim uvjetima života i potrebama Sesvećana.


"Otkupili smo zemljište i prema projektima i dozvolama krenuli u rušenje postojećih starih objekata negdašnjeg Badela. Taj bi posao trebalo privesti kraju do konca ove godine", govori nam direktor Ćurković.


Posao je poduzeća Sesvete park, rušenje i priprema terena za gradnju, pokretanje izrade novog Urbanističkog plana uređenja (UPU) prostora Badela u okviru čega će biti provedena javna rasprava u zakonskom trajanju od mjesec dana s javnim izlaganjem UPU-a u Sesvetama. 


Ovako je izgledao stari plan uređenja zone Badel, vidjet ćemo, nadajmo se uskoro, kako bi trebao izgledati novi plan.



Izrada UPU-a zone Badel već je bila pokrenuta, obavljena je i javna rasprava, međutim prethodni investitor je na kraju odustao i UPU zone Badel nikada nije donesen. Sada UPU zone Badel ide ponovo ispočetka, doznajemo od Ćurkovića. 


Krajnji cilj investitora poduzeća Sesvete park je pripremiti teren, provesti UPU prema kojem će biti napravljeni projekti budućeg naselja sa stambenim, poslovnim i društvenim - javnim sadržajem, te ga ponuditi investitorima za izgradnju.


"Ono što je meni osobno jako bitno, kao Sesvećanu, uvažili smo sve primjedbe pristigle iz udruge Zelene i plave Sesvete, a posebice dio prostora Badela uz Vuger potok otvoriti za šetnicu i biciklističku stazu koju će, vjerojatno,  izgraditi grad ili gradska četvrt", kaže nam Ćurković zaključujući kako se nada da će, kad se jednog dana izgradi, ova novi sesvetski kvart biti u skladu s najsuvremenijim načinom života i na ponos naše gradske četvrti.


Vezane vijesti
Ažurirano: 7.4.2024. 17:22:56

Create Account