Dobar odaziv Sesvećana na davanje krvi, 90-ta doza Mire Gec

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 16.3.2022. 14:06:41
Dobar odaziv Sesvećana na davanje krvi, 90-ta doza Mire Gec

Foto: Željko Turčić

Dobar odaziv na akciju darivanja krvi, ali i veliki broj odbijenih, Mira Gec dala 90. put.




Crveni je križ u utorak popodne proveo akciju dobrovoljnog darivanja krvi u prostoriji za sastanke Obrtničkog doma u Ninskoj 11c. Uobičajeno na akcije se odazove pedesetak građana, jučer 53, no veliki je broj bio odbijenih, ponajviše radi zdravstvenih razloga, pa je tako zbog nepravilnog tlaka, preniske razine željeza u krvi ili nekog drugog razloga liječnica mobilnog transfuzijskog tima odbila čak šesnaestoro darovatelja.


Dakle ukupno je darovano 37 doza životno važne tekućine. Među darovateljima je bila i dugogodišnja davateljica krvi i volonterka Crvenog križa koja niz godina dočekuje građane na akcijama darivanja krvi, Mira Gec koja je dala svoju 90. dozu krvi. Čestitamo gospođi Gec na iznimnom postignuću i velikoj humanosti.


"Naravno da čestitam našoj Miri na ovom jubileju, ali i svim dobrovoljnim darovateljima koji su se odazvali i dozom svoje krvi pomogli neznancu u zdravstvenoj nevolji", rekao je voditelj sesvetskog Crvenog križa Željko Turčić.


Nova akcija dobrovoljnog darivanja krvi bit će za mjesec dana u istom prostoru, a u međuvremenu mobilni tim transfuzijske medicine imat će u Sesvetama još dvije akcije, posjetit će Gimnaziju i Srednju školu.


Vezane vijesti
Ažurirano: 17.4.2024. 10:11:31

Create Account