Dobrovoljno darivanje krvi u Sesvetama ovog utorka popodne

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 17.1.2022. 9:46:09
Dobrovoljno darivanje krvi u Sesvetama ovog utorka popodne

Foto: Zavod za transfuzijsku medicinu

Tri su krvne grupe kritične, Crveni križ poziva na akciju dobrovoljnog darivanja krvi u utorak, 18. siječnja od 13 do 17,30.Zalihe s krvlju, kažu u Zavodu za transfuzijsku medicinu, kritične su za obje grupe nule i B+, stoga poziv svima na akciju.

Akcije dobrovoljnog darivanja krvi u Sesvetama od ove godine, održavat će se kao i prošle godine jednom mjesečno, ali u malo pomaknutom terminu, od 13 do 17,30. Dakle dobrovoljni darovatelji krvi koji još pristignu u 17,30 mogu se uključiti u akciju. 


Dan i mjesto održavanja akcija dobrovoljnog darivanja krvi nije se mijenjalo, pa tako i nadalje će akcije biti održavane u utorak u prostorijama Udruženja obrtnika Sesvete u Ninskoj 11c.


Iz Crvenog križa pozivaju sve zdrave punoljetne sugrađane da dođu na akciju i dozom svoje krvi pomognu neznancu u zdravstvenoj nevolji.   Poseban poziv ide svim onim našim mladim i punoljetnim sugrađanima koji do sada još nikada nisu dali krv, a željeli bi se pridružiti velikoj sesvetskoj humanoj obitelji dobrovoljnih darovatelja krvi, da se odazovu i dođu na akciju. Sa sobom trebaju ponijeti osobnu iskaznicu i naravno, masku za lice.


Podsjećamo, dobrovoljni darovatelji krvi nakon određenog broja davanja ostvaruju pravo na doživotno besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje HZZO-a. Benefitima dobrovoljnim darovateljima krvi pridružio se i Grad Zagreb koji im za određeni broj davanja daruje besplatnu godišnju kartu za ZET-ov prijevoz, ako ga već nemaju po drugoj osnovi.


Vezane vijesti
Ažurirano: 18.3.2023. 12:50:24

Što mislite o rezultatima popisa stanovnika u Sesvetama?

Broj popisanih daleko je manji od očekivanog
Mnogi se odselili zato nas nema koliko smo mislili
Nije loše, ipak je broj stanovnika Sesveta u porastu
Očekivano, sve što se moglo doselit u Sesvete već se doselilo
Ovo je još dobro naspram drugih sredina
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account