Dođite na davanje krvi, najviše fali "nule"

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 19.2.2022. 13:39:04
Dođite na davanje krvi, najviše fali "nule"

Foto: Zavod za transfuziju krvi Zagreb

Crveni križ poziva na akciju dobrovoljnog darivanja krvi u utorak, 22 veljače od 13 do 17,30.Crveni križ poziva na akciju dobrovoljnog darivanja krvi ovog utorka, 22. veljače od 13,00 do 17,30 sati u prostorijama Doma obrtnika Sesvete, Ninska 11c.


Nakon prošlomjesečne panike s krvlju, trenutačna situacija je malo podnošljivija, no niti jedne krvne grupe nema u nekoj optimalnoj količini. Najviše nedostaju obje "nule". 


Iz Crvenog križa pozivaju sve zdrave punoljetne sugrađane da dođu na akciju i dozom svoje krvi pomognu neznancu u zdravstvenoj nevolji.   Poseban poziv ide svim onim našim mladim i punoljetnim sugrađanima koji do sada još nikada nisu dali krv, a željeli bi se pridružiti velikoj sesvetskoj humanoj obitelji dobrovoljnih darovatelja krvi, da se odazovu i dođu na akciju. Sa sobom trebaju ponijeti osobnu iskaznicu i naravno, masku za lice.


Podsjećamo, dobrovoljni darovatelji krvi nakon određenog broja davanja ostvaruju pravo na doživotno besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje HZZO-a. Benefitima dobrovoljnim darovateljima krvi pridružio se i Grad Zagreb koji im za određeni broj davanja daruje besplatnu godišnju kartu za ZET-ov prijevoz, ako ga već nemaju po drugoj osnovi.


Vezane vijesti
Ažurirano: 15.1.2023. 9:17:53

Što mislite o rezultatima popisa stanovnika u Sesvetama?

Broj popisanih daleko je manji od očekivanog
Mnogi se odselili zato nas nema koliko smo mislili
Nije loše, ipak je broj stanovnika Sesveta u porastu
Očekivano, sve što se moglo doselit u Sesvete već se doselilo
Ovo je još dobro naspram drugih sredina
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account