Dolenec u Sesvetama: Izdana građevinska dozvola, rade se projekti, vrtić u Kraljevcu gradi se na godinu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 14.7.2022. 13:37:21
Dolenec u Sesvetama: Izdana građevinska dozvola, rade se projekti, vrtić u Kraljevcu gradi se na godinu

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec danas je u Sesvetama najavila početak gradnje Dječjeg vrtića Sesvetski Kraljevec za narednu godinu.



Zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec sudjelujući na današnjoj završnoj konferenciji projekta "Kučica" socijalne uključivosti u predškolski odgoj materijalno ranjivih skupina, sufinanciranog europskim novcem, odgovarajući na pitanja novinara osvrnula se na potrebe za mjestima u dječje vrtiće, istaknuvši pri tom da nisu svi dijelovi grada jednako pogođeni nedostatkom mjesta u vrtićima, te da su time najpogođeniji Sesvete i Novi Zagreb zapad. 


"Dječji vrtić Sesvetski Kraljevec je izuzetno potreban ovog gradskoj četvrti i možemo reći da je napokon izdana građevinska dozvola za taj objekt, u tijeku je izrada izvedbenih projekata i bude li sve po planu izgradnja tog vrtića započet će naredne godine", izjavila je Dolenec.


Na pitanje o projektima prenamijene, odnosno objektima javne namjene koji bi mogli biti privremeno prenamijenjeni u vrtiće, rekla je da je na području cijelog Zagreba osam objekata prenamijene u dječje vrtiće od kojih je pet na području Sesveta. Projekti prenamjene prijavljeni su na Nacionalni plan oporavka i otpornosti tako da će dijelom biti financirani uz europskih sredstava. 


"Ovdje znamo da rezultati upisa pokazuju da su posebno u centru Sesveta potrebe za upis u vrtiće daleko veće od trenutnih mogućnosti, tako da ovi projekti prenamijene upravo tome i služe", zaključila je Dolenec.


Video: Sesvete danas

Vezane vijesti
Ažurirano: 13.10.2023. 12:04:21

Create Account