Don Kihot odlazi iz Sesveta na zelinsko područje gdje gradi novo imanje

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 9.11.2021. 10:56:06
Don Kihot odlazi iz Sesveta na zelinsko područje gdje gradi novo imanje

Foto: Don Kihot

Udruga za terapijsko jahanje Don Kihot iz Dobrodola, seli sa sa sadašnjeg prostora na novo imanje koje grade na Goričici, naselju odmah do Lužana.



Jedno od najpoznatiji udruga za terapijsko jahanje u ovom dijelu Hrvatske, svakako je Don Kihot koje se nalazi na imanju na području naselja Dobrodol, uz cestu prema Šimunčevcu. 


Udruga svakim danom već više od 10 godina pruža terapiju pomoću konja za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom. Trenutno im je na brizi 8 konja te više od 90 korisnika hipoterapije. U Hrvatskoj, djeca s teškoćama u razvoju mogu dobiti terapiju pomoću konja samo kroz ovakve volonterske organizacije. 


Nedavno je kupljeno novo zemljište. Sada trebamo vašu pomoć za njegovu potpunu izgradnju. Novo imanje znači veći prostor s manje troškova, bolja kvaliteta terapije za korisnike, veći broj korisnika u budućnosti i realizacija novih projekata", kaže Marija Čorak, iz udruge Don Kihota, pozivajući pri tom sve građane na pomoć da zajedno otvore Centar za intervencije pomoću konja, koji će veličinom i kvalitetom biti prvi takav u Hrvatskoj. 


A iz kojeg razloga se udruga seli iz Sesveta?  Čorak kaže da je novo imanje u vlasništvu udruge, te omogućuje razvijanje novih projekata i usluga za zajednicu. Trenutni prostor udruge u Dobrodolu je u najmu od privatnog vlasnika. Cijena prostora se konstantno povećava bez značajnog ulaganja u postojeće stanje. Trenutno imanje nema tekuću vodu što znači da volonteri ručno nose vodu konjima u kantama. WC je prilagođen osobama u invalidskim kolicima, ali to i dalje nije na potrebnoj razini, a udruga ima najam do kraja naredne godine kada iz tog prostora mora izaći. 


Stoga tko želi i može, neka pomogne.


Vezane vijesti
Ažurirano: 11.6.2023. 13:33:30

Create Account